Levandulky zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka (Lidl - na sušenky)220 gmáslo125 gkokosový cukr10 g
med30 gsušená levandule3 - 5 g
hladká špaldová mouka (Lidl - na sušenky) 220 g, máslo 125 g, kokosový cukr 10 g, med 30 g, sušená levandule 3 - 5 g

Příprava

Před dávnem nedávnem mi kamarádka v balíčku s domácím vínem poslala i sušenou levanduli a já si jí založila. 
Dnes jsem pořád chodila, co bych slupla, no vlastně už jakou dobu chodím co bych slupla - přijde mi, že od té doby, co mám glukometr kvůli hraniční těhotenské cukrovce, tak mám ty chutě na sladké úplně pekelné a je to vážně mučírna, co si budeme povídat. No a narazila jsem na tu levanduli, takže rozhodnutí bylo jasné.
Koukala jsem po různých receptech ale potřebovala jsem něco jiného, tak jsem si to opět udělala po svém.

Máslo si necháme změknout. Smícháme si nejdříve sypké suroviny, pak přidáme med, máslo a vypracujeme hladké těsto. Dáme na 20-30 minut odpočinout do lednice.
Těsto po vyndání z lednice ještě prohněteme a vyválíme si placku mezi foliemi. Těsto ze špaldové mouky bývá dost křehké, tak s tím počítat.
Vykrajujeme tvary, které přeneseme na plech vypodložený pečícím papírem a pečeme 15 minut na 150°C.

2016-08-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI