Mikulášská roláda zpět

Ingredience:
vejce6 kshladká mouka3 lžícepolohrubá mouka2 lžíce
solamyl1 lžícecukr krupice6 lžickakao40 g
kypřící prášek1 lžičkasůl malá špetka
Náplň:
mléko200 mlkokos120 ghladká mouka60 g
cukr moučka150 gmáslo200 grum2 lžíce
meruňková marmeláda2 lžíce
vejce 6 ks, hladká mouka 3 lžíce, polohrubá mouka 2 lžíce, solamyl 1 lžíce, cukr krupice 6 lžic, kakao 40 g, kypřící prášek 1 lžička, sůl malá špetka, mléko 200 ml, kokos 120 g, hladká mouka 60 g, cukr moučka 150 g, máslo 200 g, rum 2 lžíce, meruňková marmeláda 2 lžíce

Příprava

Mikulášská roláda, která vás určitě překvapí svou vláčností a chutí. Posypte ji hojně kokosem a zažijete malé chuťové "dobrodružství".

Bílky s cukrem a špetičkou soli vyšleháme do pevného sněhu. Vše ostatní smícháme v misce a dvakrát prosejeme. Do bílkového snížku uvrhneme postupně žloutky a vyšleháme. Poté něžně, s láskou a péčí vmícháme to sypké a 2x proseté 

Nezapomene si předehřát troubu na 200 °C, horní + spodní ohřev s ventilátorem. Žádný horkovzduch, nenenéé!

Na plech, ten normální, nízký, dáme pečící papír a těsto s pomocí stěrky rozetřeme na ten papír. Hezky, od rohu do rohu, zleva doprava, od východu na západ. Tak, teď to dáme do předehřáté trouby, natáhneme "minutku" a pečeme cca 5 - 7 minut.
Horký plát překlopíme na navlhčenou utěrku a i s ní zavineme. Necháme chladnout a uděláme si náplň.

Mléko nalijeme do rendlíku a přivedeme k bodu varu. Kokos s moukou si promícháme v misce a přidáme do vroucího mléka. Vznikne nám hustá kaše, do které hned dáme máslo, ale už nevaříme. Po rozpuštění másla přidáme cukr, promícháme a odstavíme do chladna. Po zchladnutí přidáme rum.

Chladnou roládu opatrně rozvineme, potřeme slabou vrstvou marmelády. Pokud je příliš tuhá (ta marmeláda), přidáme trochu rumu nebo vody. Pak naneseme kokosový krém, trochu si necháme na finální pomazání a něžně zavineme.
No, a máme hotovo. Roládu necháme ztuhnout, my si dáme kávičku a budeme čekat čerty, anděly nebo Mikuláše. Každý podle zásluh (smích)

2014-11-21 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem z bistra od starej mamy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI