Míša řezy zpět

Těsto:
vejce6 ksmoučkový cukr6 lžicolej2 lžíce
polohrubá mouka6 lžicprášek do pečiva1/2 lžičkakakaový prášek3 lžíce
Krém:
máslo250 gměkký tvaroh500 gmoučkový cukr150 g
Poleva:
smetana ke šlehání250 mlhořké kakao2 lžícejemně nastrouhaná hořká čokoláda150 g
vejce 6 ks, moučkový cukr 6 lžic, olej 2 lžíce, polohrubá mouka 6 lžic, prášek do pečiva 1/2 lžička, kakaový prášek 3 lžíce, máslo 250 g, měkký tvaroh 500 g, moučkový cukr 150 g, smetana ke šlehání 250 ml, hořké kakao 2 lžíce, jemně nastrouhaná hořká čokoláda 150 g

Příprava

Máte rádi míša řezy? Zkuste si je upéct podle tohoto receptu. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout. Pak se můžete těšit z vynikajícího dezertu.

Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a ušlehaný tuhý sníh.  Vytvořené těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 min. při 180°C na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu. Po upečení piškot necháme vychladnout.

Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout.

Připravíme si polevu:
Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.

Zase můžete dát vychladit nebo vyčkejte, až čokoládová poleva ztuhne a dezert, tak drží svůj tvar.

2013-11-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI