Pohankové lívance z podmáslí zpět

Ingredience:
pohanková mouka150 gkakao20 gkokosový cukr25 g
podmáslí300 mllněné semínko1 lžícevoda3 - 4 lžíce
prášek do pečiva1 lžičaGhí dle potřeby
pohanková mouka 150 g, kakao 20 g, kokosový cukr 25 g, podmáslí 300 ml, lněné semínko 1 lžíce, voda 3 - 4 lžíce, prášek do pečiva 1 lžiča, Ghí dle potřeby

Příprava

Poměrně rychlá, chutná, sladká víkendová snídaně. Navíc bez lepku a vajec. Už stačí přidat jen to, co máte na lívancích nejraději, ať už tvaroh, ovoce nebo marmeládu.

Lněné semínko mixujeme s vodou asi 2 minuty, než vytvoří gel (měly by Vám ho vzniknout asi 2 lžíce) a poté ho rozšleháme s podmáslím. Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a cukr a postupně vmícháme do podmáslí. 
Vznikne hustší těsto, ze kterého lžící tvoříme na rozpálené pánvi s přepuštěným máslem malé lívance. Smažíme pozvolna z každé strany zhruba 3-4 minuty (lívance obracejte, až se začnou na povrchu tvořit bubliny).
A pak už je to jen na Vás. My zvolili kombinaci tvarohu a domácí ostružinové marmelády a banánu s javorovým sirupem.

2016-04-25 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 15 lívanců.

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI