Polentové řezy s kakaem a tvarohovým krémem zpět

Ingredience:
instantní polenta125 gkakao1 lžícekokosový cukr2 - 3 lžíce
mléko600 mlrůžová sůl špetkatvaroh v kostce125 g
mascarpone125 gagáve sirup2 lžícečokoládové pecičky na ozdobu
instantní polenta 125 g, kakao 1 lžíce, kokosový cukr 2 - 3 lžíce, mléko 600 ml, růžová sůl špetka, tvaroh v kostce 125 g, mascarpone 125 g, agáve sirup 2 lžíce, čokoládové pecičky na ozdobu

Příprava

Nepečený, lehký a lahodný dezert, když Vás honí mlsná. Kluci by se měli rychle vzbudit, nebo nezbude (smích).

Mléko se špetkou soli přivedeme k varu a postupně do něj za stálého míchání vsypeme polentu smíchanou s prosetým kakaem a cukrem. Uvaříme hustou kaši, trvá to asi 5min. Hmotu nalijeme do vymazané formy, povrch uhladíme a necháme vychladnout.
Mezitím si vyšleháme tvaroh s mascarpone a sirupem. 
Ztuhlou polentu přepůlíme, jednu polovinu namažeme 2/3 krému a přikryjeme druhou částí. Necháme vychladit a poté krájíme mokrým nožem na kostky či jiné tvary. Povrch zdobíme zbylým krémem a čokoládovými pecičkami.

2016-03-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI