Povidlové mrkvánky zpět

Ingredience:
špaldová mouka + na podsyp250 gmrkev125 gkokosový olej125 g
prášek do pečiva1/2 kspovidla dle potřebykokosový cukr na posyp
špaldová mouka + na podsyp 250 g, mrkev 125 g, kokosový olej 125 g, prášek do pečiva 1/2 ks, povidla dle potřeby, kokosový cukr na posyp

Příprava

Ve středu čekáme veganskou návštěvu, která projevila zájem o mrkvánky. Zapátrala jsem na internetu a vybrala recept podle Brýdové. A aby nebyla ostuda, zadělala jsem rovnou na zkušební várku. Děti mi tentokrát vehementně pomáhaly, takže když pominu moukou zasněženou kuchyň, bylo to téměř bez práce. Celý byt krásně voní a my si cpeme bříška touhle ještě teplou dobrotou.

Rozpustíme olej a rozmixujeme s očištěnou mrkví na hladké pyré.

Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto.

Dáme do lednice lehce ztuhnout (pozn. v originálním receptu je psáno max. 30 minut chladit, já měla v lednici hodinku a ještě by sneslo, takže jsem musela více podsypávat při vyvalování).

Těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme kolečka, která plníme vždy přibližně jednou kávovou lžičkou hustých (ideálně domácích) povidel, přehneme a okraje pořádně přimáčkneme. 

Pečeme na pečícím papíru při 180 stupních dozlatova (mně to trval zhruba 20 minut). 

Ještě horké mrkvánky posypeme jemným kokosovým cukrem.

2017-10-30 Dezerty

Poznámka

Originální recept - www.brydova.cz.

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI