Řezy s vaječným likérem zpět

Piškot:
vejce5 ksmoučkový cukr3 lžíceolej2 lžíce
horká voda2 - 3 lžícepolohrubá mouka5 lžickakao2 lžíce
prášek do pečiva1/2 balíčkumarmeláda na potření
Krém:
mléko750 mlvanilkový pudink (nejraději používám od Dr. Oetkera - je hustý)3 balíčkyvaječného koňaku200 ml
máslo250 gmoučkový cukr3 lžíce
Pařížská šlehačka:
rostlinná šlehačka Cremefine (na šlehání! existuje ještě na vaření)2 kscukr1 lžícekakao2 lžíce
vejce 5 ks, moučkový cukr 3 lžíce, olej 2 lžíce, horká voda 2 - 3 lžíce, polohrubá mouka 5 lžic, kakao 2 lžíce, prášek do pečiva 1/2 balíčku, marmeláda na potření, mléko 750 ml, vanilkový pudink (nejraději používám od Dr. Oetkera - je hustý) 3 balíčky, vaječného koňaku 200 ml, máslo 250 g, moučkový cukr 3 lžíce, rostlinná šlehačka Cremefine (na šlehání! existuje ještě na vaření) 2 ks, cukr 1 lžíce, kakao 2 lžíce

Příprava

Přestaňme se trápit a pojďme do pořádnýho dezertu, který je tak trošičku kalorická bombička, ale chutná. Dietu budeme držet až zítra, co?

Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).

Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.

Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie…

2014-11-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI