Růžové cukroví zpět

Ingredience:
hladká mouka330 gmáslo100 gztužený tuk100 g
žloutek2 kscukr moučka100 gjedlá soda1/2 lžičky
růžová voda2 lžíce
hladká mouka 330 g, máslo 100 g, ztužený tuk 100 g, žloutek 2 ks, cukr moučka 100 g, jedlá soda 1/2 lžičky, růžová voda 2 lžíce

Příprava

Tak už mě to taky dostihlo, jojo...až k nám na Blízký východ. Od rána stojím v kuchyni, míchám těsta, krájím a peču, přitom koukám na pohádky a kochám se vůní, která se line z trouby. Jen ochutnávat nesmím, takže vám zatím ani nepovím, jak mi chutná. Dnes, jako každé pondělí, totiž držím půst. S posledním slunečním paprskem, který zapadne za horizont, si ale také ždibec dopřeji a určitě koštnu.

V dnešním receptu jsem trochu zaexperimentovala, původně jsem chtěla péct klasické linecké cukroví, ale trochu se to zvrtlo a mě napadla malá změna, čímž vzniklo trochu arabské, trochu české cukroví, takové multikulti, ilHamduliLlah - hallelujah!

Mouku, cukr a sodu prosejeme, promícháme, přidáme máslo, tuk, žloutky, esenci z růží a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu zhruba hodinku odpočinout. 

Poté těsto lehce podsypeme moukou, rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Při 170 stupních (na horkovzduch) asi 10 minut pečeme.

Cukroví necháme vychladnout a slepujeme oblíbenou marmeládou, v mém případě domácí fíkovou se skořicí, na kterou se můžete těšit v příštím receptu.

Růžová voda je dochucovadlo, které se získává destilací okvětních lístků růží a nejčastěji se používá k přípravě dezertů a nápojů. Můžete si ji zakoupit např. na internetových stránkách gurmankoreni.cz.

2013-12-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI