Růžový dort nejen pro zamilované zpět

Korpus:
namočené datle220 gjemně mleté ovesné vločky220 gkakao1 lžíce
rozpuštěné kakaové máslo80 g
Krém:
namočené kešu ořechy200 gmaliny250 grozpuštěné kakaové máslo80 g
zralé banány2 kssirup dle chuti
Zdobení:
maliny hrstplátky z jedlé růže dle potřebycukr krupice1 lžíce
bílek1 ks
namočené datle 220 g, jemně mleté ovesné vločky 220 g, kakao 1 lžíce, rozpuštěné kakaové máslo 80 g, namočené kešu ořechy 200 g, maliny 250 g, rozpuštěné kakaové máslo 80 g, zralé banány 2 ks, sirup dle chuti, maliny hrst, plátky z jedlé růže dle potřeby, cukr krupice 1 lžíce, bílek 1 ks

Příprava

Valentýna neslavíme, ale jelikož letos připadá na neděli a my v neděli mlsáme, rozhodla jsem se udělat něco v tomto duchu. Už nějakou dobu používám téměř výhradně ke slazení ovoce a sirupy či slady a lákají mě raw dobroty. Při tvorbě tohoto receptu jsem se inspirovala na rawmania.cz. Příprava dortíku není nijak složitá, jen je potřeba se obrnit trpělivostí než ztuhne. Trochu netradiční tuhnutí v mrazáku je bohužel nutností, pokud nechcete dort konzumovat lžičkou. Nicméně chuť a vědomí, že je tato sladká nedělní tečka i zdravá, Vám to vynahradí.

V mixéru smícháme ingredience na korpus. Dortovou rozevírací formu si vysteleme pečícím papírem (dno i boky). Papír lépe přilne, pokud stěny potřete vodou nebo máslem. Lepivou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno i stěny, pomáháme si mokrou lžící. Dáme chladit do lednice minimálně na hodinu (nejlépe přes noc). 
Mezitím si připravíme krém umixováním všech ingrediencí. Sladkost si upravte podle sebe případným přidáním trošky sirupu (agáve, rýžový, kukuřičný apod., nepoužívejte chuťově výrazné sirupy jako např. javorový či datlový, změnily by výslednou chuť krému).
Krém navrstvíme na uležený korpus, uhladíme, ozdobíme malinami a opět necháme ztuhnout, tentokrát v mrazničce, aby se dal krájet (použijte namočený nůž).
Okvětní plátky růže omyjeme, osušíme, potřeme tenkou vrstvou bílku a posypeme cukrem přes sítko. Sušíme v sušičce cca 2 hod nebo u topení (trvá déle).
Dort ozdobíme plátky růží v cukru a před konzumací necháme chvíli povolit.

2016-02-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI