Rýžový dezert v srnčím hřbetu zpět

Ingredience:
mléko1 lZlatý klas1 balíčekkrystalový cukr200 g
rýže200 gvanilkový cukr1 balíčekkompot - meruňky, třešně, rybíz...prostě jakýkoliv (drobné ovoce může být čerstvé)350 g
mléko 1 l, Zlatý klas 1 balíček, krystalový cukr 200 g, rýže 200 g, vanilkový cukr 1 balíček, kompot - meruňky, třešně, rybíz...prostě jakýkoliv (drobné ovoce může být čerstvé) 350 g

Příprava

Rýžové dezerty nejsou zas až tak rozšířené, přitom lze vždycky vykouzlit nějakou tu poobědovou lahůdku. V kombinaci s pudinkem je tento recept opravdu vláčný a určitě se po něm jen zapráší.

Z 1/2 l mleka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, který jsme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vypeckované třešně a a jiné ovoce...Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do ledničky dokonale vychladnout, nejlépe je připravovat den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo přelijeme ovocnou šťávou.

2014-11-21 Dezerty

Poznámka

Zlatý klas - Dr. Oetker - na přípravu vanilkových krémů a náplní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI