Super jablečný řez zpět

Korpus:
hladká (špaldová) mouka180 golej80 mlslad (lze nahradit jiným sirupem)1 lžíce
žloutek1 ksrum2 lžíce
Jablečná náplň:
očištěná a hrubě nastrouhaná jablíčka750 ghodně zralé banány2 - 3 ksmaliny (nebo jiné bobulové ovoce)2 hrsti
citron - šťáva z něj1 ksvanilkový puding (nebo 70 g škrobu)2 ksrum2 lžíce
skořice2 lžičky
hladká (špaldová) mouka 180 g, olej 80 ml, slad (lze nahradit jiným sirupem) 1 lžíce, žloutek 1 ks, rum 2 lžíce, očištěná a hrubě nastrouhaná jablíčka 750 g, hodně zralé banány 2 - 3 ks, maliny (nebo jiné bobulové ovoce) 2 hrsti, citron - šťáva z něj 1 ks, vanilkový puding (nebo 70 g škrobu) 2 ks, rum 2 lžíce, skořice 2 lžičky

Příprava

Pomóóóc, topíme se v padavčatech! Odpoledne přijde návštěva, takže upéct buchtu je povinností správné hostitelky. Takže zase a znovu, co pořád vymýšlet s těmi jablky? Mno... vznikl tento super jablečný řez bez jediného gramu cukru s banánem a malinami uvnitř. Sladký je opravdu hodně, takže mlsání zdar!

Všechny suroviny na korpus smícháme a rukou v misce vypracujeme homogenní těsto. Necháme stranou.

Očistíme jablíčka a hrubě je nastrouháme, toto je nejzdlouhavější část celé přípravy. Jablíčka můžeme klidně nakombinovat s hruškami, pokud je zrovna jejich sezóna, nebo i jiným ovocem, švestky, meruňky, broskve...

V tuto chvíli si rozpálíme troubu a dortovou formu celou vysteleme pečícím papírem. Na dno natlačíme ve stejně vysoké vrstvě těsto, propícháme jej hojně vidličkou a dáme na 175°C na cca 5 minut předpéct.

Mezi tím si doděláme ovocnou náplň. Jablíčka doplníme hrubě strouhanými banány, které nám směs osladí a vše zalijeme citrónovou šťávou a rumem. Navrch nasypeme pudingy, skořici a vše důkladně promícháme mixérem (nebo i jen ručně).

Na předpečený korpus dáme cca 1/2 jablečné směsi, pak rozložíme maliny a doplníme zbytkem jablek. Povrch důkladně uhladíme (můžeme nasypat třeba oříšky) a dáme do trouby péct na 160°C cca na 1 hodinu, podle zvyklostí s Vaší troubou.

Po hodině troubu vypneme a moučník klidně ještě 15-20 minut necháme uvnitř. Po vyjmutí z trouby necháme hodinku prochladnout, dortovou formu rozděláme a počkáme, až řez celý vychladne. Sloupneme papír a můžeme zdobit a servírovat. Doporučuji skladovat v lednici, zvlášť pokud je velké horko.

Dezert je samé ovoce, hodně sladký, přesto osvěžující.

2017-09-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI