Sušenky z arašídového másla bez mouky zpět

Ingredience:
arašídové máslo250 gcukr krupice170 gvětší vejce1 ks
vanilkový extrakt krystalky hrubé mořské soli nebo nasekané arašídy na posypání
arašídové máslo 250 g, cukr krupice 170 g, větší vejce 1 ks, vanilkový extrakt , krystalky hrubé mořské soli nebo nasekané arašídy na posypání

Příprava

Na blog už hodně dlouho pořádně nepřispívám (radši se ani nekoukám, jak dlouho přesně), s receptovými články to je ještě mnohem horší. V poslední době jsem po večerech prakticky nepouštěla počítač, protože se mi u něj nechtělo trávit čas i po práci. 
 
Navíc jsem tak nějak zanevřela na foťák - měla jsem dojem, že nic pořádného stejně nejsem schopná vyfotit, tak jsem vše odbývala telefonem. Jenže ty fotky na blog prostě dát nemůžu, bývají horší než hrozné. Ale teď se to najednou zlomilo, nechala jsem se ve focení namotivovat a tak se budu snažit. A tak mám najednou sem tam nějaké fotky k receptům, které tu zřejmě brzy přistanou. Třeba teď to jsou děsně nenáročné (surovinově i postupově) sušenky z burákového másla, které jsou navíc bez mouky a bez mléčných výrobků.
 
Takže tady jsou!

Arašídové máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Do arašídové pěny vešlehejte vejce a vanilkový extrakt. Vznikne relativně pevné těsto, které ještě můžete trochu "splácat" dohromady gumovou stěrkou.
 
Plech vyložte pečícím papírem. Z těsta na něj dělejte hrudky velikosti cca čajové lžičky a rozplácněte je (lžicí nebo třeba vidličkou - tak pak budou ozdobnější). Dbejte na to, abyste měli mezi sušenkami dostatek místa (2-3 cm), při pečení až překvapivě hodně nabudou. Nakonec před pečením sušenky zlehka posypejte krystalky hrubé mořské soli nebo nahrubo nasekanými buráky. (Nebo obojím.)
 
Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch) asi 10 - 12 minut dokud nezezlátnou (musíte se řídit vlastním odhadem). Protože neznám snad žádnou rovnoměrně pečící troubu, doporučuju, abyste zhruba v půlce pečení plech se sušenkami obrátili o 180°.
 
Po upečení budou sušenky ještě chvíli měkké - to vůbec nevadí, nechte je 2-3 minuty chladnout na plechu a pak je přemístěte na mřížku. Než vychladnou, krásně se zpevní a ukřupnou do konzistence správných sušenek :)
 
Když je nesníte na posezení nebo je nerozdáte, uchovávejte se v jakékoli uzavíratelné nádobě!
2015-04-27 Dezerty

Poznámka

Ještě než se pustím do receptu, tak malá poznámka: v původním receptu je uvedených 200 g cukru, které jsem nejprve také použila, ale sušenky byly hodně sladké, proto dál v receptu uvádím menší množství cukru (170 g). Klidně bych použila jen 150 g, ale nejsem si jistá, jak by pak držely pohromadě.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI