Švestkový bulgur s mákem a skořicí zpět

Ingredience:
pšeničný bulgur1/2 hrnkušvestky3 - 4 ksmletý mák3 lžíce
skořice1/2 lžičkypřírodní sirup (agáve, javorový, rýžový, švestkový...) dle chutivoda na uvaření bulguru1 hrnek
pšeničný bulgur 1/2 hrnku, švestky 3 - 4 ks, mletý mák 3 lžíce, skořice 1/2 lžičky, přírodní sirup (agáve, javorový, rýžový, švestkový...) dle chuti, voda na uvaření bulguru 1 hrnek

Příprava

Dnes přichází na řadu pro změnu něco sladkého.

Inspirováno jedním z mých nejoblíbenějších koláčů – se švestkami a mákem… vznikla dnešní krásná snídaně.

Uvařit bulgur (zaliji zhruba 2 násobkem vody a vařím necelou čtvrthodinku), švestky pokrájet na libovolně velké kousky, přidat máku, kolik si jen přejete. Osladit sirupem (a nebo taky ne) a doladit skořicí. Vše promíchat a je to.

Teď už si jen vychutnat tohle lahodné švestkové potěšení s nádechem podzimu…

Dobrou chuť!

Poznámka: Pro bezlepkovou variantu receptu doporučuji místo bulguru použít pohanku nebo jáhly.

2015-10-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI