Ingredience: | |||||
pšeničný bulgur | 1/2 hrnku | švestky | 3 - 4 ks | mletý mák | 3 lžíce |
skořice | 1/2 lžičky | přírodní sirup (agáve, javorový, rýžový, švestkový...) | dle chuti | voda na uvaření bulguru | 1 hrnek |
Dnes přichází na řadu pro změnu něco sladkého.
Inspirováno jedním z mých nejoblíbenějších koláčů – se švestkami a mákem… vznikla dnešní krásná snídaně.
Uvařit bulgur (zaliji zhruba 2 násobkem vody a vařím necelou čtvrthodinku), švestky pokrájet na libovolně velké kousky, přidat máku, kolik si jen přejete. Osladit sirupem (a nebo taky ne) a doladit skořicí. Vše promíchat a je to.
Teď už si jen vychutnat tohle lahodné švestkové potěšení s nádechem podzimu…
Dobrou chuť!
Poznámka: Pro bezlepkovou variantu receptu doporučuji místo bulguru použít pohanku nebo jáhly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI