Těsto: | |||||
pohanková mouka | 200 g | karob | 40 g | sůl | špetka |
třtinový cukr | 80 g | kypřící prášek | 2 lžičky | jedlá soda | 1/2 lžičky |
mléko | 200 ml | hraška | 1 lžíce | rozpuštěný kokosový olej | 100 ml |
Poleva: | |||||
kokosový olej | 30 g | datlový sirup | 50 g | karob | 3 lžíce |
manikový škrob - může být i obyčejný bramborový či kukuřičný | 30 g | vda | 200 ml | švestky | cca 15 ks |
Tento koláč vás zákonitě musí poslat chuťově do nebes. Kombinace švestek, karobu a polevy...je prostě nepřekonatelná. Nevěříte, můžete se přesvědčit.
V míse promícháme mouku, sůl, karob, třtinový cukr, kypřící prášek a jedlou sodu. Zvlášť si promícháme mléko s hraškou, poté přidáme olej a opět promícháme. Vše vylijeme do mísy se sypkou směsí a mícháním vytvoříme těsto, které následně vylijeme do pečícím papírem vystlané dortové formy. Švestky si vypeckujeme, nakrájíme na poloviny, a poklademe jimi těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupnů a pečeme cca 40 minut. Až se koláč upeče, připravíme si polevu. V hrnci přivedeme za stálého míchání k varu kokosový olej a datlový sirup. Ve 200ml vody si rozmícháme škrob a karob a vlijeme ke směsi do hrnce. Za intenzivního míchání vaříme několik minut do zhoustnutí. Hotovou polevu rozetřeme na upečený koláč a necháme vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI