Švestkový koláč s polevou zpět

Těsto:
pohanková mouka200 gkarob40 gsůl špetka
třtinový cukr80 gkypřící prášek2 lžičkyjedlá soda1/2 lžičky
mléko200 mlhraška1 lžícerozpuštěný kokosový olej100 ml
Poleva:
kokosový olej30 gdatlový sirup50 gkarob3 lžíce
manikový škrob - může být i obyčejný bramborový či kukuřičný30 gvda200 mlšvestkycca 15 ks
pohanková mouka 200 g, karob 40 g, sůl špetka, třtinový cukr 80 g, kypřící prášek 2 lžičky, jedlá soda 1/2 lžičky, mléko 200 ml, hraška 1 lžíce, rozpuštěný kokosový olej 100 ml, kokosový olej 30 g, datlový sirup 50 g, karob 3 lžíce, manikový škrob - může být i obyčejný bramborový či kukuřičný 30 g, vda 200 ml, švestky cca 15 ks

Příprava

Tento koláč vás zákonitě musí poslat chuťově do nebes. Kombinace švestek, karobu a polevy...je prostě nepřekonatelná. Nevěříte, můžete se přesvědčit.

V míse promícháme mouku, sůl, karob, třtinový cukr, kypřící prášek a jedlou sodu. Zvlášť si promícháme mléko s hraškou, poté přidáme olej a opět promícháme. Vše vylijeme do mísy se sypkou směsí a mícháním vytvoříme těsto, které následně vylijeme do pečícím papírem vystlané dortové formy. Švestky si vypeckujeme, nakrájíme na poloviny, a poklademe jimi těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupnů a pečeme cca 40 minut. Až se koláč upeče, připravíme si polevu. V hrnci přivedeme za stálého míchání k varu kokosový olej a datlový sirup. Ve 200ml vody si rozmícháme škrob a karob a vlijeme ke směsi do hrnce. Za intenzivního míchání vaříme několik minut do zhoustnutí. Hotovou polevu rozetřeme na upečený koláč a necháme vychladit.

2015-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI