Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní zpět

Ingredience:
vejce5 ksmoučkový cukr250 gvanilkový cukr2 balíčky
máslo220 gnastrouhaná kůra z 1 pomeranče šťáva z 1/2 pomeranče
tučný tvaroh (ne vaničkový)250 gpolohrubá mouka250 gprášek do pečiva1 balíček
brusinky, rozinky, oříšky... dle chuti
vejce 5 ks, moučkový cukr 250 g, vanilkový cukr 2 balíčky, máslo 220 g, nastrouhaná kůra z 1 pomeranče , šťáva z 1/2 pomeranče , tučný tvaroh (ne vaničkový) 250 g, polohrubá mouka 250 g, prášek do pečiva 1 balíček, brusinky, rozinky, oříšky... dle chuti

Příprava

Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.

Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesijeme přes síto. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme do těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 st., necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích. 

2014-05-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI