Tvarohový makovník s višňovým nádechem zpět

Ingredience:
polotučný tvaroh ve vaničce250 gmletý mák200 gšpaldové mouky180 g
třtinový cukr100 grozpuštěné máslo + na vymazání formy80 gvelké vejce1 ks
sůl1 špetkaprášek do pečiva1 ksvišňový džem2 pol. lžíce
krupice na vymazání formy1 hrstička
polotučný tvaroh ve vaničce 250 g, mletý mák 200 g, špaldové mouky 180 g, třtinový cukr 100 g, rozpuštěné máslo + na vymazání formy 80 g, velké vejce 1 ks, sůl 1 špetka, prášek do pečiva 1 ks, višňový džem 2 pol. lžíce, krupice na vymazání formy 1 hrstička

Příprava

„Lásko, zítra přijde ten Honza.“ 
„Jaký Honza?“
„No, jak jsem ti říkal, nebo neříkal?“
„To jsi teda neříkal!“
„Aha, tak přijde, s rodinou, ve čtyři. Upečeš něco, že? Nebo mám něco koupit?“

Jistěže! Je osm večer, jedno dítě spí, druhé se uspává. Chvíli koketuji s myšlenkou, že ho opravdu nechám koupit nějaký blaf, ale pak ve mně zvítězí „lepší“ já a jdu omrknout lednici. Nic moc. Tak ještě revize špajzu. Skoro se modlím o zázrak. Něco málo po deváté vyndávám z trouby vonící „placku“. Snad jim bude chutnat, jinak si to mánža vyžere. Doslova! Ráno vstanu a na lince leží cca 2/3 z koláče a lístek s nápisem: Není mlíko! (smích)

Postup je strašně jednoduchý. Smícháme zvlášť sypké a tekuté suroviny a poté vše dohromady. Pečeme ve vymazané a vysypané formě při 170 stupních cca 20min.

Dobrou chuť!

2016-01-20 Dezerty

Poznámka

Použila jsem formu o průměru 26 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI