Ingredience: | |||||
polotučný tvaroh ve vaničce | 250 g | mletý mák | 200 g | špaldové mouky | 180 g |
třtinový cukr | 100 g | rozpuštěné máslo + na vymazání formy | 80 g | velké vejce | 1 ks |
sůl | 1 špetka | prášek do pečiva | 1 ks | višňový džem | 2 pol. lžíce |
krupice na vymazání formy | 1 hrstička |
„Lásko, zítra přijde ten Honza.“
„Jaký Honza?“
„No, jak jsem ti říkal, nebo neříkal?“
„To jsi teda neříkal!“
„Aha, tak přijde, s rodinou, ve čtyři. Upečeš něco, že? Nebo mám něco koupit?“
Jistěže! Je osm večer, jedno dítě spí, druhé se uspává. Chvíli koketuji s myšlenkou, že ho opravdu nechám koupit nějaký blaf, ale pak ve mně zvítězí „lepší“ já a jdu omrknout lednici. Nic moc. Tak ještě revize špajzu. Skoro se modlím o zázrak. Něco málo po deváté vyndávám z trouby vonící „placku“. Snad jim bude chutnat, jinak si to mánža vyžere. Doslova! Ráno vstanu a na lince leží cca 2/3 z koláče a lístek s nápisem: Není mlíko! (smích)
Postup je strašně jednoduchý. Smícháme zvlášť sypké a tekuté suroviny a poté vše dohromady. Pečeme ve vymazané a vysypané formě při 170 stupních cca 20min.
Dobrou chuť!
Použila jsem formu o průměru 26 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI