Vanilkové cupcakes s tvarohem zpět

Těsto:
změklé máslo120 gcukr krupice150 gvejce2 ks
mléko1 dclvanilkový extrakt1 lžičkavanilkový lusk1/4 ks
polotučný tvaroh z vaničky100 gsůl špetkahladká mouka150 g
soda1 lžičkakypřící prášek1 lžička
Krém:
polotučný tvaroh z vaničky150 gsmetana ke šlehání 40%150 gcukr krupice60 g
vanilkový lusk1/4 kspotravinářské barvivo (používám gelové, stačí v něm namočit špičku párátka) dle potřeby
změklé máslo 120 g, cukr krupice 150 g, vejce 2 ks, mléko 1 dcl, vanilkový extrakt 1 lžička, vanilkový lusk 1/4 ks, polotučný tvaroh z vaničky 100 g, sůl špetka, hladká mouka 150 g, soda 1 lžička, kypřící prášek 1 lžička, polotučný tvaroh z vaničky 150 g, smetana ke šlehání 40% 150 g, cukr krupice 60 g, vanilkový lusk 1/4 ks, potravinářské barvivo (používám gelové, stačí v něm namočit špičku párátka) dle potřeby

Příprava

Do konce roku budu střídavě pracovat v Budějovicích a Brně. Brno je super, skvělé, úžasné. Má ale jednu nevýhodu - v hotelech nemají troubu. Mají jiné věci - třeba privátní wellness, ve kterém jsem se minule válela přes hodinu, ale trouba je trouba. Při relaxu ve vířivce se  mi hlavou stejně honily plány, co upeču, až dorazím domů. Přitom mě napadlo, že vlastně nechápu, jak je možné, že jsem doposud nesepsala recept na vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem, které jsou prostě nesmrtelná klasika. Jejich nespornou výhodou navíc je, že se jimi zavděčíte naprosto každému. A když do těsta přidáte místo mléka tvaroh, jako jsem to udělala já, docílíte tím vláčného dortíku, který si zamilujete nejen vy. 

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. Pak přidejte vajíčka, mléko, tvaroh, vanilkový extrakt a zrníčka z 1/4 vanilkového lusku a důkladně prošlehejte. K tekuté směsi přes síto přidáme všechny zbývající sypké suroviny - hladkou mouku, sodu, kypřící prášek a sůl a důkladně zapracujeme.
 
Těsto plníme do košíčků k tomu určených a pečeme při 170 stupních ve vyhřáté troubě po dobu 15 - 20 minut. Upečení testujeme suchou špejlí, pokud se na ní těsto nelepí, máme hotovo. Dortíky vyjmeme ze silikonových formiček a necháme je na mřížce či prkýnku vychladnout.
 
Nyní si vyšleháme krém. Všechny suroviny dáme do misky vhodné ke šlehání a nejprve na nízké, později na vysoké otáčky vyšleháme do hustého krému. Ten nanášíme na vychladlé dortíky pomocí cukrářského sáčku a zdobítka. Zdobíme dle fantazie. Já použila bílé perličky a ozdobičky z jedlého papíru (koupila jsme v kik).
2015-11-16 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte 25 mini cupcakes nebo 12 klasických.

Autor:

Počet porcí
25
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI