Argentinská panenka,červená čočka a glazované cibulky zpět

Ingredience:
vepřová panenka200 gčervená čočka120 gšalotka5 ks
uzené nebo slanina50 gparmazán dle potřebymáslo kousek
cibule1 kssádlo kousekcukr1 lžíce
vývar1 dlčervené víno1 dlkoření Argentina špetka
čerstvě mletý pepř špetka
vepřová panenka 200 g, červená čočka 120 g, šalotka 5 ks, uzené nebo slanina 50 g, parmazán dle potřeby, máslo kousek, cibule 1 ks, sádlo kousek, cukr 1 lžíce, vývar 1 dl, červené víno 1 dl, koření Argentina špetka, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Dokonalá souhra chutí....kterou ocení nenej milovníci dobrého masa.

Očištěnou panenku, potřenou olejem a posypanou kořením vložíme na rozpálenou pánev a opečeme jí ze všech stran.
Po té jí vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů tak na 8 až 10 minut.
Vyjmeme z trouby, zakryjeme a necháme odpočinout 6 minut.

Dáme vařit čočku do osolené vody doměkka, ale pozor aby se nerozvařila.
Na pánvi orestujeme na sádle nakrájenou cibulku a slaninu do které po té vložíme uvařenou čočku.
Nakonec přidáme trochu másla, parmezánu a vše promícháme.
Do rendlíku dáme zkaramelizovat na sucho cukr který zalijeme vínem, vývarem, vložíme šalotky a necháme odvařit do zhoustnutí.

2014-03-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI