Buchtičky s vanilkovým krémem zpět

Buchtičky:
hladká mouka500 gmléko300 mlčertvé droždí3/4 kostičky
sůl1 lžičkakrupicový cukr3 lžíceHera máslová70 g
nastrouhaná kůra z jednoho citronu dle chutižloutek2 ksmáslo + na potírání buchtiček na vymazání pekáčku
Krém:
plnotučné mléko750 mlvanilkový pudink Dr. Oetker Originál1 balíčekkrupicový cukr3 - 4 lžíce
vanilkový lusk (resp. dřeň z něj)1 ksžloutek3 ksrum2 lžíce
máslo1 lžíce
hladká mouka 500 g, mléko 300 ml, čertvé droždí 3/4 kostičky, sůl 1 lžička, krupicový cukr 3 lžíce, Hera máslová 70 g, nastrouhaná kůra z jednoho citronu dle chuti, žloutek 2 ks, máslo + na potírání buchtiček na vymazání pekáčku, plnotučné mléko 750 ml, vanilkový pudink Dr. Oetker Originál 1 balíček, krupicový cukr 3 - 4 lžíce, vanilkový lusk (resp. dřeň z něj) 1 ks, žloutek 3 ks, rum 2 lžíce, máslo 1 lžíce

Příprava

Buchtičkami s krémem potěšíte snad každé dítě. Přidejte do vanilkového krému trochu rumu a věřte, že si pochutná i každý dospělý.

Buchtičky:

Kdo má, použije pekárnu zvyklým způsobem: Sypké, tekuté, nechat vymíchat a vykynout. Nebo klasicky: Z jedné lžíce vlažného mléka, lžíce cukru (odebranou z celkového množství v receptu) a lžíce hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut). Do mísy prosejeme mouku, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, všechny ostatní suroviny taktéž přidáme do mísy a nakonec i kvásek. Vymícháme pružné nelepivé těsto a necháme hodinu kynout. během kynutí alespoň 1x prohněteme. Vykynuté těsto vyklopíme na podložku, kterou jsme si zlehka poprášili hladkou moukou, a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme hada cca 2 cm širokého. Nakrájíme na stejné časti, utvoříme kuličky a vyskládáme do vymazaného pekáčku. Boky buchtiček taktéž pomašlujeme máslem a pak ještě natřeme shora. V pekáčku necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě na 200 st cca 15 minut dozlatava.

Krém:

Odměříme si 500 ml mléka, dáme do něj vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku a pomalu zahříváme. Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile začne mléko vřít, přidáme pudink, cukr a necháme na mírném plameni vařit cca 3 minuty. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a přidáme do pudinku. NEVAŘÍME! Necháme prohřívat do zhoustnutí těsně pod bodem varu. Nakonec přidáme rum a máslo.

2015-09-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI