Červená čočka se špenátem a cuketou zpět

Ingredience:
červená čočka1 hrnek (350ml)listový špenát2 hrstimalá cuketa1 ks
velká cibule1 ksřepkový olej2 lžícedrcený kmín dle chuti
sušený česnek dle chutirůžová himalájská sůl dle chutimáslo plátek
červená čočka 1 hrnek (350ml), listový špenát 2 hrsti, malá cuketa 1 ks, velká cibule 1 ks, řepkový olej 2 lžíce, drcený kmín dle chuti, sušený česnek dle chuti, růžová himalájská sůl dle chuti, máslo plátek

Příprava

Naše oblíbená rychlá večeře v novém kabátku, vhodná i při protikvasinkové dietě.

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.

Přidáme k ní na kostičky nakrájenou cuketu (neoloupanou) a překrájené listy špenátu.

Osolíme, okořeníme kmínem a česnekem (klidně použijte čerstvý, ale jen malý stroužek) a dusíme pod poklicí za občasného míchání 5 - 10 minut, až je cuketa na skus.

Mezitím si uvaříme v dvojnásobném množství vody čočku (je hotová za 5 - 7 minut).

Slijeme ji a přimícháme k zeleninové směsi. 

Společně promícháme a můžeme na zjemnění přidat plátek másla.

Servírujeme např. s vejcem.

2017-06-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI