Čočka nakyselo zpět

Ingredience:
čočka3 hrnky (1/4 l)sůl dle chutipepř špetka
cukr1 lžičkaocet4 lžícezeleninový gelový bujon Knorr dle potřeby
sádlo2 lžícecibule1 kshladká mouka2 lžíce
vařené uzené maso dle potřeby
čočka 3 hrnky (1/4 l), sůl dle chuti, pepř špetka, cukr 1 lžička, ocet 4 lžíce, zeleninový gelový bujon Knorr dle potřeby, sádlo 2 lžíce, cibule 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, vařené uzené maso dle potřeby

Příprava

Klasika, která snad neodradí nikoho. Nezapomeňte na čerstvý chléb, který jídlo jenom umocní. I když se bavíme o obyčejné čočce.

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme a necháme přes noc tak. Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit. Pokud máme uzené vařené, použijeme uzený vývar. Do vody k čočce přidáme sůl, bujon, ocet a cukr. Vaříme doměkka cca 15 minut. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Z uvařené čočky slijeme vodu a tou naředíme jíšku. K čočce přidáme jíšku a chvilku necháme provařit. Podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě.

2015-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI