Čočka s rýží zpět

Ingredience:
čočka1 hrnekrýže1 hrnekvětší cibule1 ks
zeleninový nebo masový vývar dle potřebyolivový olej trochu
Salát:
velké rajče3 kssalátová okurka1/2 kscibule kousek
čerstvá máta hrstšťáva z citronu1/2 ksolivový olej trochu
sůl špetka
čočka 1 hrnek, rýže 1 hrnek, větší cibule 1 ks, zeleninový nebo masový vývar dle potřeby, olivový olej trochu, velké rajče 3 ks, salátová okurka 1/2 ks, cibule kousek, čerstvá máta hrst, šťáva z citronu 1/2 ks, olivový olej trochu, sůl špetka

Příprava

Taky jste včera mlsali? Po včerejším cukroví trocha zdravého jídla. 

Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!

Čočku propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme do poloměkka. Poté k čočce přisypeme rýži, případně přisolíme, podle potřeby přidáme vývar a uvaříme do měkka.

Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přimícháme k hotové čočce.

Okurku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně posekanou mátu a cibuli, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí.

Čočku servírujeme se salátem a kopečkem zakysané smetany.

2013-12-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI