Cukeťák zpět

Ingredience:
cuketa1 kghladká mouka250 ganglická slanina200 g
gouda200 golej50 mlvejce5 ks
česnek4 stroužkymenší cibule nebo šalotka1 ksmajoránka a další bylinky dle chuti
prášek do pečiva1 kssůl dle chutipepř dle chuti
cuketa 1 kg, hladká mouka 250 g, anglická slanina 200 g, gouda 200 g, olej 50 ml, vejce 5 ks, česnek 4 stroužky, menší cibule nebo šalotka 1 ks, majoránka a další bylinky dle chuti, prášek do pečiva 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Cukeťák…takhle říká moje kamarádka Simona fantastický směsi cukety, sýru, uzeniny a vajec, kterou máte do hodinky upečenou, na stole a už se stačí jen přemluvit, abyste ten plech nesež….celej ještě za tepla. Cuket je pořád habaděj, takže jestli nevíte co s nima, určitě si upečte Simonin Cukeťák!! 

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme cibuli se slaninou, sýr nastrouhaný nahrubo, vejce, olej, bylinky, prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku s práškem do pečiva a důkladně vše promícháme. Celou směs nalejeme do vymazanýho a strouhankou vysypanýho pekáčku a pečeme v předehřátý troubě na 180 stupňů cca 45 minut dozlatova.

2016-08-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI