Ingredience: | |||||
hovězí plecko | 250 g | mražená zeleninová směs | 300 g | malá cibulka | 1 ks |
olej | 2 lžíce | brambory | 5 ks | mléko | 150 ml |
Solčanka | 1 hrstička | mletá sladká paprika | 1 hrstka |
Jednoduché, přesto chutné a vydatné jídlo pro malé i velké strávníky. Zase se přesvědčuji, že v jednoduchosti je "krása" a není třeba zase tolik ingrediencí. Nám moc chutnalo, tak doufám, že vám bude také.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, okořeníme solčankou a paprikou a na oleji necháme zatáhnout. Podlijeme troškou vody a za občasného míchání a podlévání dusíme cca 2 hodiny do změknutí. Před koncem necháme šťávu zredukovat na požadovanou konzistenci.
Cibulku oloupeme, pokrájíme nadrobno a na trošce oleje zpěníme. Přidáme zmraženou směs, posypeme solčankou a opět za občasného míchání dusíme do změknutí. Většinou není třeba podlévat vodou, zmražená zelenina sama pustí tekutinu a směs se krásně i zahustí.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, přidáme horké mléko a rozmixujeme na hladké pyré.
Poté jen servírujeme a já vám přeji dobrou chuť!
Kdo by nevěděl, co je to produkt Solčanka, který se objevuje v popisu přípravy: SOLČANKA je zeleninové ochucovadlo bez glutamátů s obsahem sušené zeleniny a neobsahuje žádné chemické látky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI