Dušené hovězí se zeleninou a bramborovým pyré zpět

Ingredience:
hovězí plecko250 gmražená zeleninová směs300 gmalá cibulka1 ks
olej2 lžícebrambory5 ksmléko150 ml
Solčanka1 hrstičkamletá sladká paprika1 hrstka
hovězí plecko 250 g, mražená zeleninová směs 300 g, malá cibulka 1 ks, olej 2 lžíce, brambory 5 ks, mléko 150 ml, Solčanka 1 hrstička, mletá sladká paprika 1 hrstka

Příprava

Jednoduché, přesto chutné a vydatné jídlo pro malé i velké strávníky. Zase se přesvědčuji, že v jednoduchosti je "krása" a není třeba zase tolik ingrediencí. Nám moc chutnalo, tak doufám, že vám bude také.

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, okořeníme solčankou a paprikou a na oleji necháme zatáhnout. Podlijeme troškou vody a za občasného míchání a podlévání dusíme cca 2 hodiny do změknutí. Před koncem necháme šťávu zredukovat na požadovanou konzistenci.

Cibulku oloupeme, pokrájíme nadrobno a na trošce oleje zpěníme. Přidáme zmraženou směs, posypeme solčankou a opět za občasného míchání dusíme do změknutí. Většinou není třeba podlévat vodou, zmražená zelenina sama pustí tekutinu a směs se krásně i zahustí.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, přidáme horké mléko a rozmixujeme na hladké pyré.

Poté jen servírujeme a já vám přeji dobrou chuť!

2015-08-25 Hlavní chody

Poznámka

Kdo by nevěděl, co je to produkt Solčanka, který se objevuje v popisu přípravy: SOLČANKA je zeleninové ochucovadlo bez glutamátů s obsahem sušené zeleniny a neobsahuje žádné chemické látky.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI