Dýňové noky s baby špenátem a mozarellou zpět

Dýňové noky: máslová dýně1/2 ksolivový olej na pokapání
špaldová chlebová mouka1 hrneksůl špetka
Baby špenát:
baby špenát125 gmenší cibule1 kskokosový olej4 lžičky
pesto z medvědího česneku1 lžičkavoda3/4 hrnkusůl špetka
mozzarella dle potřeby
Dýňové noky: , máslová dýně 1/2 ks, olivový olej na pokapání, špaldová chlebová mouka 1 hrnek, sůl špetka, baby špenát 125 g, menší cibule 1 ks, kokosový olej 4 lžičky, pesto z medvědího česneku 1 lžička, voda 3/4 hrnku, sůl špetka, mozzarella dle potřeby

Příprava

Z předešlého vaření mi zbyla polovina máslové dýně, tak jsem přemýšlela co s ní a jelikož mám už delší dobu chuť na nějaké noky, tak jsem se o ně chtěla pokusit. Ale co k tomu? V lednici na mě mrkal osamocený baby špenát, a aby nechybělo nic na ozdobu, tak jsem ještě manžela poslala vedle do krámku pro mozzarellu. A musím se pochválit, protože vznikla delikátní věc.

Dýňové noky:

Rozpálíme si troubu na 200°. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí, zhruba 40 minut. Chvilku před koncem dopečení si dáme na sporák vařit vodu, aby se vařila, jakmile se noky dokončí.
Upečenou dýni rozmixujeme na pyré a postupně přidáváme mouku. Opravdu pomalu a postupně, protože se může stát, že nevypotřebujete přímo celý hrnek mouky, ale může vám troška zůstat. Vypracujeme pružné a tvárné těsto a rozválíme ho na dlouhého hada, kterého nakrájíme na kousky (27 kousků jsem měla). Z kousků vytvarujeme kuličky a klepneme je paličkou na maso, můžete mačkat i vidličkou. Vložíme je do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou, přibližně 7-8 minut.

Baby špenát:

Nasekáme na drobno cibulku. Připravíme na sporák menší hrnec, ve kterém rozpustíme kokosový olej a cibulku na něm zpěníme. Baby špenát spaříme horkou vodou, nasekáme nahrubo (můžeme odkrojit stonky) a vložíme do hrnce. Přidáme pesto z medvědího česneku a chvilku na oleji orestujeme. Pak zalijeme ¾ hrnkem vody a necháme dusit do měkka, zhruba 20 minut.

Při podávání ozdobíme nastrouhanou mozzarellou. Dobrou chuť!

2016-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI