Dýňové rizoto s nivou a hruškami zpět

Ingredience:
rýže arborio100 gmáslová dýně200 gcibule50 g
hruška + na ozdobu50 gniva + na ozdobu50 golej1 lžíce
máslo1 lžícevývarcca 1 lrůžová sůl špetka
opražené plátky mandlí na ozdobu hrst
rýže arborio 100 g, máslová dýně 200 g, cibule 50 g, hruška + na ozdobu 50 g, niva + na ozdobu 50 g, olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, vývar cca 1 l, růžová sůl špetka, opražené plátky mandlí na ozdobu hrst

Příprava

Tak trochu jiné rizoto, než na co jsme byli zvyklí ze školních jídelen.

Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Trvá to 15-20min. Vodu slijeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré. 
V hrnci rozpustíme máslo spolu s olejem, přidáme cibuli nakrájenou najemno a necháme ji zesklovatět. Přisypeme rýži a chvíli ji restujeme. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená. Rýži vaříme za stálého míchání a postupného dolévání vývaru, dokud není měkká, tedy asi 20min. Vývar necháme odpařit a přidáme dýňové pyré a strouhanou nivu. Jakmile je sýr rozpuštěný, rizoto odstavíme a lehce vmícháme oloupanou a na kostičky nakrájenou hrušku.
Na talíři zdobíme kousky hrušky, nivy a mandlemi.

2016-02-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI