Dýňový tataráček s bramborovými chipsy zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1 kssušená rajčata2 ksrajče1 ks
cibule1 kssojovka1 lžícekoření - uzená paprika0,5 lžíce
česnek (já použila 1 stroužek) dle chutichilli paprička1 ksolivový olej trochu
sůl (nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou...) dle chutičerný sezam a dýňový olej na dozdobeníbrambory dle potřeby
dýně Hokkaido 1 ks, sušená rajčata 2 ks, rajče 1 ks, cibule 1 ks, sojovka 1 lžíce, koření - uzená paprika 0,5 lžíce, česnek (já použila 1 stroužek) dle chuti, chilli paprička 1 ks, olivový olej trochu, sůl (nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou...) dle chuti, černý sezam a dýňový olej na dozdobení, brambory dle potřeby

Příprava

I vegetariáni si mohou pochutnat na tataráku. Je mnoho možností z čeho "tatarák" připravit a jedním z příkladů je třeba dýně. 

Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).

Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.

2014-11-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI