Fazolky na smetaně zpět

Ingredience:
fazolové lusky dle potřebymáslo kousekolej trochu
cibule1 kshladká mouka2 lžícemléko dle potřeby
bilý pepř špetkasůl špetkaocet trochu
cukr dle chutismetana (30%)1 kelímekkopr dle chuti
fazolové lusky dle potřeby, máslo kousek, olej trochu, cibule 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, mléko dle potřeby, bilý pepř špetka, sůl špetka, ocet trochu, cukr dle chuti, smetana (30%) 1 kelímek, kopr dle chuti

Příprava

K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....

Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat. Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat. Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.

2014-07-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI