Ingredience: | |||||
vepřová játra vcelku | 400 g | vařená červená řepa | 3 ks | kuskus | 50 g |
feta | 60 g | petrželka | hrst | ghí | 4 lžičky |
červená řepa (použijte vydlabanou část) | 50 g | ostružiny | 50 g | sůl | dle chuti |
med | 1 lžička | vývar | 200 ml |
Řepu jsem nikdy nemusela a po dvou detoxech jsem ji začala dokonce nenávidět. Ale je zdravá, a tak jsem jí ještě chtěla dát šanci. A protože dnes s námi obědval i táta, který měl chuť na játra, zkusila jsem novou kombinaci a vyšlo to.
Kuskus zalijeme cca 100ml vývaru a necháme 5-10min nasáknout všechnu tekutinu. Přimícháme petrželku a nadrobenou fetu. Uvařenou řepu vydlabeme (dno necháme) a naplníme kuskusem. Pokapeme rozpuštěným ghí a pečeme při 200st pod grilem cca 10min.
Játra rozdělíme na 3 porce a každou opečeme na grilovací pánvi cca 3min z každé strany. Vložíme do pekáčku na pečící papír, pokapeme ghíčkem a pečeme při 200st pod grilem cca 10min. Necháme odpočinout. Osolíme!
V kastrolku svaříme ostružiny, část vydlabané řepy, výpek, vývar, med a špetku soli. Trvá to asi 5-10min. Přepasírujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI