Grilovaná vepřová játra s řepovo-ostružinovým sosem a plněná řepa petrželovým kuskusem a fetou zpět

Ingredience:
vepřová játra vcelku400 gvařená červená řepa3 kskuskus50 g
feta60 gpetrželka hrstghí4 lžičky
červená řepa (použijte vydlabanou část)50 gostružiny50 gsůl dle chuti
med1 lžičkavývar200 ml
vepřová játra vcelku 400 g, vařená červená řepa 3 ks, kuskus 50 g, feta 60 g, petrželka hrst, ghí 4 lžičky, červená řepa (použijte vydlabanou část) 50 g, ostružiny 50 g, sůl dle chuti, med 1 lžička, vývar 200 ml

Příprava

Řepu jsem nikdy nemusela a po dvou detoxech jsem ji začala dokonce nenávidět. Ale je zdravá, a tak jsem jí ještě chtěla dát šanci. A protože dnes s námi obědval i táta, který měl chuť na játra, zkusila jsem novou kombinaci a vyšlo to.

Kuskus zalijeme cca 100ml vývaru a necháme 5-10min nasáknout všechnu tekutinu. Přimícháme petrželku a nadrobenou fetu. Uvařenou řepu vydlabeme (dno necháme) a naplníme kuskusem. Pokapeme rozpuštěným ghí a pečeme při 200st pod grilem cca 10min.

Játra rozdělíme na 3 porce a každou opečeme na grilovací pánvi cca 3min z každé strany. Vložíme do pekáčku na pečící papír, pokapeme ghíčkem a pečeme při 200st pod grilem cca 10min. Necháme odpočinout. Osolíme!

V kastrolku svaříme ostružiny, část vydlabané řepy, výpek, vývar, med a špetku soli. Trvá to asi 5-10min. Přepasírujeme.

2016-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI