Houbový guláš od Červeného rendlíku zpět

Ingredience:
očištěné a pokrájené houby1 kgvelké cibule, nakrájené na kostičky3 ksvelká feferonka1 ks
červená kapie1 ksdrcený kmín1 lžícesladká paprika1 lžíce
uzená paprika2 lžičkyčerstvě umletý pepř1 lžičkačesnek2 stroužky
creme fresh nebo tučná zakysaná smetana1 lžícesádlo2 lžícevývar1 l
hladkolistá petrželka velká hrstsůl dle chuti
K podávání:
chléb, případně knedlík dle chuticibule dle chutifeferonka dle chuti
očištěné a pokrájené houby 1 kg, velké cibule, nakrájené na kostičky 3 ks, velká feferonka 1 ks, červená kapie 1 ks, drcený kmín 1 lžíce, sladká paprika 1 lžíce, uzená paprika 2 lžičky, čerstvě umletý pepř 1 lžička, česnek 2 stroužky, creme fresh nebo tučná zakysaná smetana 1 lžíce, sádlo 2 lžíce, vývar 1 l, hladkolistá petrželka velká hrst, sůl dle chuti, chléb, případně knedlík dle chuti, cibule dle chuti, feferonka dle chuti

Příprava

Nějak se mi nedaří poslední dobou nic napsat. To víte. Rostou houby. A my jsme pořád v lese, kde už je ani nesbíráme, ale rovnou na ně jdeme s kosou a nůší. Doma to pak přehazujeme vidlemi, a když jdeme v noci spát, tak musíme velmi opatrně zalézt pod peřinu, protože listy se sušenými houbami máme i v posteli. No dobře, teď fakt přeháním. Ale pravdou je, že když se rozhlédnu kolem sebe, tak všude ty papíry leží. Pořád hledám lahve, kam bych usušené houby uskladnila a do mrazáku už se nevejde ani další kostka ledu. A to je samozřejmě průběžně přidáváme skoro do každého jídla. Ale to si nestěžuji, to se prosím chlubím. A jestli i vy máte dostatek hub, udělejte si tento výborný guláš.

Na sádle opékejte cibuli do hněda (jako na základ klasického guláše). V průběhu opékaní si očistěte papriky a nakrájejte je na malé kousky (feferonku na kolečka). K cibuli přidejte houby, osolte je, opepřete, přidejte kmín (houba je houba a to co ji dopřejete v základu, už ji nikdo nevezme) a duste doměkka asi 15 minut. Přidejte kapii a feferonku a promíchejte. Přidejte papriky a trošku opečte. Zalijte vývarem a provařujte za stálého míchání asi 5 minut. Přidejte nasekanou petrželku a nasekaný česnek a vařte dalších 5 minut. Dochuťte solí a vypněte sporák. Vmíchejte cream fresh a můžete podávat. Podávejte posypané cibulí, pár kolečky feferonek s chlebem.

2016-08-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI