Hovězí na rajčatech s bulgurem zpět

Ingredience:
hovězí plec350 gkrájená rajčata1 plechovkasolčankacca 4 lžičky
sladká mletá červená paprikacca 1 lžičkacukr1 lžičkaolej2 lžíce
bulgur1 sklenička (200 ml)malá cibulka1 ksvývar nebo vodacca 1 l
hovězí plec 350 g, krájená rajčata 1 plechovka, solčanka cca 4 lžičky, sladká mletá červená paprika cca 1 lžička, cukr 1 lžička, olej 2 lžíce, bulgur 1 sklenička (200 ml), malá cibulka 1 ks, vývar nebo voda cca 1 l

Příprava

Miluju jednoduchá jídla, zvlášť teď, když finišujeme s přípravou na příchod dalšího člena domácnosti. A i když se tohle jídlo vaří déle, věřte mi, že s jeho přípravou budete hotovi raz dva a navíc budete potřebovat jen pár surovin.

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Okořeníme 2KL solčanky a červenou paprikou. Na lžíci oleje necháme maso zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka (cca 2-2,5hod). Poté vlijeme rajčata, přidáme cukr a necháme ještě 30min probublávat.
Mezitím si připravíme bulgur. Cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na lžíci oleje necháme zezlátnout, přidáme propláchnutý bulgur, zarestujeme, okořeníme solčankou a podlijeme 500ml vody nebo vývaru. Vaříme cca 15min, než se vsákne všechna tekutina a poté necháme pod poklicí dojít ještě aspoň 10min. 
Dobrou chuť.

2015-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI