Ingredience: | |||||
hovězí plec | 350 g | krájená rajčata | 1 plechovka | solčanka | cca 4 lžičky |
sladká mletá červená paprika | cca 1 lžička | cukr | 1 lžička | olej | 2 lžíce |
bulgur | 1 sklenička (200 ml) | malá cibulka | 1 ks | vývar nebo voda | cca 1 l |
Miluju jednoduchá jídla, zvlášť teď, když finišujeme s přípravou na příchod dalšího člena domácnosti. A i když se tohle jídlo vaří déle, věřte mi, že s jeho přípravou budete hotovi raz dva a navíc budete potřebovat jen pár surovin.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Okořeníme 2KL solčanky a červenou paprikou. Na lžíci oleje necháme maso zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka (cca 2-2,5hod). Poté vlijeme rajčata, přidáme cukr a necháme ještě 30min probublávat.
Mezitím si připravíme bulgur. Cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na lžíci oleje necháme zezlátnout, přidáme propláchnutý bulgur, zarestujeme, okořeníme solčankou a podlijeme 500ml vody nebo vývaru. Vaříme cca 15min, než se vsákne všechna tekutina a poté necháme pod poklicí dojít ještě aspoň 10min.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI