Hovězí pečené v oleji, dušený tuřín s jablky, dýňové nočky zpět

Hovězí maso:
hovězí kýta1,2 kgřepkový olejcca 1 lcibule1 ks
česnek1 palicehimalájská růžová sůl dle chuti
Tuřín s jablky:
tuřín1,5 kgjablka400 gvelká cibule1 ks
olej1 lžíceocet2 lžícecitron1/2 ks
třtinový cukr či jiné sladidlo1 lžícehimalájská růžová sůl dle chutimletý černý pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
Dýňové nočky:
máslová dýně500 gšpaldová mouka500 gvejce1 ks
růžová himalájská sůl dle chuti
hovězí kýta 1,2 kg, řepkový olej cca 1 l, cibule 1 ks, česnek 1 palice, himalájská růžová sůl dle chuti, tuřín 1,5 kg, jablka 400 g, velká cibule 1 ks, olej 1 lžíce, ocet 2 lžíce, citron 1/2 ks, třtinový cukr či jiné sladidlo 1 lžíce, himalájská růžová sůl dle chuti, mletý černý pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti, máslová dýně 500 g, špaldová mouka 500 g, vejce 1 ks, růžová himalájská sůl dle chuti

Příprava

Tuřínu je teď všude plno. Dají se z něj připravit hranolky, polévka, salát nebo např. zelí. Já dnes vyzkoušela nevšední kombinaci s jablky, která nečekaně zabodovala. K tomu jsme si dopřáli pořádný kus masa a domácí nočky.

Hovězí maso

Maso poctivě nasolíme a vložíme ho spolu s kolečky oloupané cibule a očištěnými stroužky česneku do menšího hrnce nebo pekáče, abychom ho mohli zalít olejem tak, že bude celé ponořené.
Přiklopíme a pečeme 4 hodiny při 150 stupních.
Maso poté opatrně vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Tuřín s jablky

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na oleji ji osmahneme dozlatova a přisypeme k ní na kostičky pokrájený oloupaný tuřín. 
Osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme trochou vody.
Dusíme cca 20 - 30 minut, pak do hrnce přidáme jablka, taktéž pokrájená na kostičky, která jsme pokapali citronem, aby nám nezhnědla. 
Společně dusíme ještě zhruba 20 - 30 minut, dokud není vše měkké. Podle potřeby podléváme vodou.
Nakonec dochutíme octem, cukrem a případně dosolíme dle chuti.
Pokud máte čas, doporučuji připravit den předem, chutě se krásně propojí.

Dýňové nočky

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a na páře uvaříme doměkka.
Rozmixujeme a počkáme, až pyré zchladne.
Přidáme vejce, osolíme a postupně zapracováváme mouku, až vznikne nelepivé těsto, ze kterého odkrajujeme noky.
Vaříme v osolené vodě, od vyplavání cca 3 minuty.
Pokud nebudete noky ihned servírovat, doporučuji je promastit kapkou oleje, aby se neslepily.

 

2017-02-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI