Hovězí steak s pepřovou omáčkou zpět

Ingredience:
hovězí steak (výška cca 1-1,5 cm)3 ksčtyřbarevný pepř1 lžíceolej1 - 2 lžíce
růžová sůl dle chutismetana ke šlehání250 mlvelké brambory3 ks
malá kedlubna2 ksghí2 lžičky
hovězí steak (výška cca 1-1,5 cm) 3 ks, čtyřbarevný pepř 1 lžíce, olej 1 - 2 lžíce, růžová sůl dle chuti, smetana ke šlehání 250 ml, velké brambory 3 ks, malá kedlubna 2 ks, ghí 2 lžičky

Příprava

Na tohle jídlo chodíme spíš do restaurace. Zkusila jsem ho připravit doma a i když jsem měla vítr z propečení, nakonec se povedlo a moc jsme si pochutnali.

Steaky rukou lehce naklepeme, potřeme olejem a posypeme polovinou drceného pepře. Necháme mimo lednici marinovat.
Na rozpálené pánvi pečeme podle toho, jaký stupeň propečení preferujeme. My máme rádi medium, takže jsem dělala 3min z každé strany a poté nechala na teplém talíři zakryté odpočinout asi 5-10min.
Do výpeku jsem nalila smetanu, přisypala zbytek pepře, lehce osolila a zredukovala. 
Jako přílohu jsem zvolila bramborovo-kedlubnové pyré. To jsem připravila uvařením brambor a kedlubny v osolené vodě doměkka. Ke scezeným jsem přidala ghí a sůl a vyšlehala dohladka.

2016-02-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI