Ingredience: | |||||
filet pstruha lososovitého bez kůže | 360 g | kulatozrnná rýže natural | 200 g | hrášek | 200 g |
cibule | 60 g | česnek | 2 velké stroužky | parmazán + na ozdobu | 50 g |
máslo + lžíce na rybu | 20 g | řepkový olej | 2 lžíce | vývar | cca 1,5 l |
citron | 1/2 ks | tymián | dle chuti | růžová sůl | dle chuti |
Nedávno padla hláška, že rýže a ryba nejdou dohromady. Když opominu naprosto jedinečnou chuť sushi, tak tohle rizoto tento mýtus jistě spolehlivě vyvrátí.
Na oleji zpěníme nadrobno sekanou cibuli a česnek, přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, aby byla rýže jen lehce ponořená, a pomalu dusíme za občasného míchání a postupného dolévání vývaru.
Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka. Třetinu odložíme bokem a zbytek rozmixujeme a husté pyré.
Jakmile je rýže měkká, necháme odpařit přebytečnou tekutinu, vmícháme hráškové pyré, máslo, strouhaný parmazán a celé kuličky hrášku.
Sejmeme z plotny a necháme chvíli odpočinout, aby se sýr stačil rozpustit. Mezitím připravíme rybu.
Filet nakrájíme na kousky, zakapeme citronem, posypeme tymiánem, popř. osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova.
Rizoto servírujeme v hlubokém talíři s vidličkou a lžící.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI