Hráškové rizoto s rybími kousky a parmazánem zpět

Ingredience:
filet pstruha lososovitého bez kůže360 gkulatozrnná rýže natural200 ghrášek200 g
cibule60 gčesnek2 velké stroužkyparmazán + na ozdobu50 g
máslo + lžíce na rybu20 gřepkový olej2 lžícevývarcca 1,5 l
citron1/2 kstymián dle chutirůžová sůl dle chuti
filet pstruha lososovitého bez kůže 360 g, kulatozrnná rýže natural 200 g, hrášek 200 g, cibule 60 g, česnek 2 velké stroužky, parmazán + na ozdobu 50 g, máslo + lžíce na rybu 20 g, řepkový olej 2 lžíce, vývar cca 1,5 l, citron 1/2 ks, tymián dle chuti, růžová sůl dle chuti

Příprava

Nedávno padla hláška, že rýže a ryba nejdou dohromady. Když opominu naprosto jedinečnou chuť sushi, tak tohle rizoto tento mýtus jistě spolehlivě vyvrátí.

Na oleji zpěníme nadrobno sekanou cibuli a česnek, přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, aby byla rýže jen lehce ponořená, a pomalu dusíme za občasného míchání a postupného dolévání vývaru.
Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka. Třetinu odložíme bokem a zbytek rozmixujeme a husté pyré.
Jakmile je rýže měkká, necháme odpařit přebytečnou tekutinu, vmícháme hráškové pyré, máslo, strouhaný parmazán a celé kuličky hrášku.
Sejmeme z plotny a necháme chvíli odpočinout, aby se sýr stačil rozpustit. Mezitím připravíme rybu. 
Filet nakrájíme na kousky, zakapeme citronem, posypeme tymiánem, popř. osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova.
Rizoto servírujeme v hlubokém talíři s vidličkou a lžící.

2016-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI