Izraelský kuskus s houbami a cizrnou zpět

Ingredience:
izraelský kuskus (celkem 400 ml)2 hrnečkyčerstvé žampiony400 gpórek200 g
vařená cizrna (dle chuti) pár hrstíhladkolistá petržel hrstkazeleninový vývar dle potřeby
citronový pepř špetkasůl špetkaolivový olej trochu
izraelský kuskus (celkem 400 ml) 2 hrnečky, čerstvé žampiony 400 g, pórek 200 g, vařená cizrna (dle chuti) pár hrstí, hladkolistá petržel hrstka, zeleninový vývar dle potřeby, citronový pepř špetka, sůl špetka, olivový olej trochu

Příprava

Izraelský, neboli perlový kuskus chutná znamenitě na jakýkoliv způsob, s kusem masa, se zeleninou, cizrnou, nebo třeba kozím sýrem.

Od běžného marockého kuskusu se liší velikostí a způsobem přípravy. Kuličky jsou velké zhruba jako kuličky pepře a musí se chvilenku povařit. 

Já jsem pro dnešek ke kuskusu přidala houby a cizrnu.

Pórek nakrájíme na proužky, lehce posolíme a na olivovém oleji zvolna restujeme, asi 10 minut. Přihodíme na hrubo pokrájené houby, několikrát promícháme, přidáme citronový pepř a lehce podlijeme vývarem. Dusíme na skus.

Poté do směsi zamícháme kuskus, vařenou cizrnu, zalijeme horkým vývarem (asi 500 ml), případně dosolíme a necháme asi 6 minut bublat. Poté plamen vypneme a necháme pod pokličkou dalších 10 minut dojít.

Nakonec vmícháme na drobno posekanou petržel a podáváme. Kopeček zakysané smetany by se hodil.

 

2014-03-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI