Krůtí roláda: | |||||
krůtí prsa vcelku | cca 1 kg | zelený chřest | 2 stonky | sušená rajčata | 4 - 5 ks |
mrkev | 1 ks | žlutá paprika | 1/2 ks | růžová sůl | dle chuti |
pepř | dle chut | ||||
Bylinková pohanka: | |||||
pohanka | 2 hrnky | cibule | 3 ks | čerstvé bylinky | dle chuti |
řepkový olej nebo máslo | dle potřeby | růžová sůl | dle chuti |
Přijela babička (vlastně prababička) a jako vždy, když tady je, snažím se, aby si to u nás užila a to i po stránce chuťové. A ač se říká, že starší generace se novým věcem vyhýbá a jen tak něčemu nepřijde na chuti, naše babi mlaská i nad pohankou.
Krůtí prsa nožem podélně nařežeme tak, abychom vrchní díl zcela neodkrojili, protože ho potřebujeme překlopit, čímž si zvětšíme plochu masa.
Opatrně maso naklepeme přes potravinářskou fólii. Osolíme z obou stran, popř. opepříme.
Roládu naplníme chřestem, rajčaty, proužkem mrkve a papriky, zatočíme a svážeme provázkem.
Váleček vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a dusíme zakryté asi hodinu.
Po upečení provázek odstraníme a můžeme krájet kolečka ideálně centimetr, až centimetr a půl široká.
Pohanku namočíme asi na hodinu do vody a pak ji uvaříme doměkka či na skus, podle toho, jak ji máme rádi (díky namočení to trvá krátce).
Na oleji či másle osmahneme dozlatova cibuli, kterou jsme očistili a pokrájeli na proužky.
K cibulce přidáme hotovou scezenou pohanku, promícháme, osolíme a dochutíme jednou až dvěma hrstmi oblíbených čerstvých bylinek - já použila tymián, pažitku a petrželku.
Inspirace: Kuchařka ze Svatojánu
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI