Jehněčí kari zpět

Ingredience:
maso (jehněčí, kuřecí...)700 gmenší cibule1 ksčervená kari pasta dle chuti
bambusové výhonky150 gkokosové mléko400 mlolej trochu
sůl dle chuticitronová šťáva z půlky citronu dle chutičerstvý koriandr dle chuti
jasmínová rýže dle potřeby
maso (jehněčí, kuřecí...) 700 g, menší cibule 1 ks, červená kari pasta dle chuti, bambusové výhonky 150 g, kokosové mléko 400 ml, olej trochu, sůl dle chuti, citronová šťáva z půlky citronu dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti, jasmínová rýže dle potřeby

Příprava

Protože jsem u minulého receptu na jehněčí kari měla spousty ingrediencí, které nemá možnost sehnat úplně každý nebo to může dát dost práce je všechny sehnat, rozhodla jsem se tentokrát uvařit úplně snadné kari, jenom z pár ingrediencí, které jsem nakoupila v obyčejném obchodě.

Všechno (kromě masa) ale určitě seženete například i u Vietnamců.
Pod receptem jsou fotky, co přesně jsem použila. Hlavně se podívejte na Kari pastu. Je to moje nejoblíbenější a jiná kari pasta nedodá jídlu tak dobrou chuť (je nejlepší ze všech, co jsem zatím zkusila a koupila jsem ji v Kauflandu).
Na kari jsem použila jehněčí maso, ale můžete použít třeba kuřecí nebo jiné maso podle vaší chuti.

Maso pokrájejte na kostky, v misce smíchejte s trochou oleje, solí a šťávou z půlky citrónu. Nechte v chladu 1-2 hodiny odležet.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a společně s masem ji dejte opékat na pánev. Když se maso zatáhne přidejte kari pastu. Záleží na chuti, jak moc chcete mít kari ostré, nezapomeňte, že kokosové mléko ho trochu zjemní. Kari pasty jsem dala 4 lžičky, pokud nemáte moc rádi ostré, pro začátek zkuste přidat tak 2-3 lžičky. Přidejte i bambusové výhonky a podlijte troškou vody. Nechte probublávat do změknutí (kuřecí bude hned, jehněčímu to trvalo asi 30 minut).
Když maso změkne, vlijte plechovku kokosového mléka, jestě nechte asi 10 minut prohřívat. Mezitím si uvařte rýži.
Na závěr do omáčky vmíchejte čerstvý, posekaný koriandr.
2015-04-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI