Pavlína Stachová z blogu Bistro 32

Pavlína Stachová z blogu Bistro 32

zpět
jméno a příjmení Pavlína Stachová
znamení panna
koníčky fotografování - nejen jídla, ale hlavně přírody a to hodně zblízka, vaření, pečení, kreslení, zahradničení, houbaření, hudba, akvárium, . . a můj blog. 
blog
facebook
youtube
www.bistro32.cz
Bistro32
Bistro32.cz

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila.

Blog jsem si založila na jaře 2014. Protože jsem si ho celý dělala úplně sama, nejvíc času mi zabralo logo, vzhled a hlavně celé nastavení, aby všechno fungovalo a blog vypadal alespoň trochu podle mých představ. Na to ale bylo málo času.

Loni na začátku července jsem se ze dne na den ocitla po úraze s nohou v ortéze doma na gauči. A najednou bylo času spousta. Můžu potvrdit, že opravdu platí "všechno zlé je pro něco dobré". Pustila jsem se do toho a vytvořila blog, který už není jenom mojí „kuchařkou“, ale místem kam chodí hledat kuchařskou inspiraci čím dál víc lidí... Z toho mám velkou radost, a když vidím, jak ostatním chutná a líbí se jim fotky mých výtvorů, můj blog mě baví čím dál víc.

Fotogalerie
Recepty kuchaře
AGLIO OLIO PEPERONCINO....a rajčata navíc

AGLIO OLIO PEPERONCINO....a rajčata navíc

V sobotu jsme vyrazili na trh. Protože jsme k večeři měli v plánu mušle, oběd jsme chtěli vyřešit nějakou rychlovkou. Čerstvé těstoviny a k nim doma vypěstovaná rajčata, česnek a chilli papričky, to je to pravé, když chcete uvařit skvělý oběd do patnácti minut.

6.10.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Galatopita

Galatopita

Tenhle koláč je ta nejdokonalejší řecká sladkost, co existuje. Dobře, Řekové do něj dávají až dvakrát tolik cukru co já, ale to je popsáno v postupu, kdy ochutnat a kdyžtak i přisladit.

Jak galatopita chutná? Připomíná mi něco mezi vanilkovým pudinkem a krupicovou kaší. A je naprosto boží. Zkuste a uvidíte.

Galatopita je dobrá jen tak, ale zkuste ji i s ovocem nebo čokoládovou zmrzkou.

6.10.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rychlá polévka z běžných, dostupných a levných ingrediencí, která vás nadchne svojí chutí.

To je polévka z červené řepy. Pokud teda milujete řepu a kopr stejně jako já, určitě si na ní pochutnáte.

10.8.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Kuřecí stehna s hořčicí

Kuřecí stehna s hořčicí

Nedávno jsem přemýšlela, co uvařit do krabiček do práce. A inspiroval mě časopis Albert. Recept jsem si přizpůsobila podle momentálních domácích zásob a nakonec z toho vzniknul perfektní oběd.

10.8.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Omeleta s houbami a pestem z medvědího česneku

Omeleta s houbami a pestem z medvědího česneku

Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba) a medvědího česneku. Vše jsem koupila na Kulaťáku.

Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším, co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo.

22.6.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nedávno jsem o víkendu měla pocit, že doma nic není, ale chci z toho uvařit oběd. 
Nastal tedy čas zašátrat v mrazáku a vylovit pečlivě nasyslené zásoby z léta.
Nakonec z toho byl dokonalý oběd.

Borůvkové knedlíky z bramborového těsta sypané cukrem a praženou strouhankou.

23.5.2017 Doba přípravy: 60 min více info
LOHIKEITTO - Lososová polévka

LOHIKEITTO - Lososová polévka

Smetanová lososová polévka s koprem v poslední době kouká z každého časopisu. Tahle verze je z Apetitu a kombinace lososa, kopru a brambor je podle mé chuti neodolatelná.

Navíc je to takové na první pohled luxusní jídlo a přitom vám na něj stačí jeden vařič.

Ideální třeba na víkendové vaření na chalupě.

25.4.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Špagety se špenátem a sýrovou omáčkou

Špagety se špenátem a sýrovou omáčkou

Doma mám pojídače "červených" špaget. Mohl by je jíst snad od rána do večera a celý rok. Já mám zase v poslední době radši špagety se zeleninou. Tyhle špenátové máme rádi oba. Asi je to právě tím, že je neděláme moc často. Navíc špenát, ten prostě můžu vždycky. 

Jsou skvělé i do krabičky. A to se nám, co si do práce nosíme vlastní jídlo, vždycky hodí.

15.3.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Perník s ořechy a jablky

Perník s ořechy a jablky

Perníkové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Díky jablku je krásně vláčný a navíc kombinace perníku, jablka a ořechů vám doma navodí vánoční atmosféru a to skoro bez námahy. Je tak snadný, že ho stihnete upéct i večer po práci.

10.2.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Medové lívanečky

Medové lívanečky

Mám ráda víkendová rána a snídaně, když jsme doma a nikam nemusíme. Bohužel to tak není každý víkend, ale zase si potom ty rána o to víc užíváme. Zůstaneme v pyžamu a uděláme si dobrou snídani, třeba lívanečky. Občas na ně dávám zkaramelizovaná jablíčka se skořicí, tentokrát jsem je udělala jen se skořicovým máslem a medem. 

13.1.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Semínkový chléb bez mouky

Semínkový chléb bez mouky

Upéct chleba bez mouky? Jde to. A je to snadné, vlastně na tom nemůžete nic pokazit, nemůže se totiž stát, že nevykyne.

Je hodně sytý a poprvé mě překvapila jeho konzistence. Čekala jsem, že se bude rozpadat nebo hodně drobit. Ale vločky a psyllium udělají hmotu kolem semínek a tak chleba krásně drží pohromadě. 

Vločky použijte jemné (jemně mleté) a druh je jenom na vás. Já použila pohankové a tak je chleba bezlepkový. Ale klidně použijte i špaldové nebo běžné jemné vločky. Ghí nebo kokosový olej? Opět to, co máte doma. Po ghí bude chleba máslový a po kokosovém oleji bude mít lehkou kokosovou vůni. Ořechy. V originálním receptu TADY jsou lískové oříšky. Já mám ale nejradši vlašské. A v chlebu zvlášť. Ale spousta lidí na ně má bohužel alergie, takže i ořechy vybírejte podle toho.

Doufám, že vás semínkový chleba taky tak nadchne. Nejen tou jednoduchostí při přípravě, ale hlavně svojí chutí.

4.10.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Polévka z mangoldu

Polévka z mangoldu

Mangold je zelenina podobná špenátu, ale příbuzná červené řepě. Zatímco listy vypadají jako špenát s červeným žilkováním, výborné řapíky jsou chuťově podobné chřestu. Snadno si ho můžete vypěstovat na zahrádce, vybírat můžete z několika barevných variací mangoldu. Vypěstovat můžete zelený, zelený s červeným žilkováním (právě tahle dvojice je běžná na farmářských trzích), ale i žlutý nebo celý purpurový. A jak už jsem psala, běžně ho seženete na trzích, ale musíte si pospíšit, na Farmářských trzích na Kulaťáku bývá hned pryč.

Nakonec jako velká milovnice špenátu musím uznat, že v polévce ho mangold poráží 1:0.

20.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Ratatouille

Ratatouille

vegetariánský recept

Už jsme se nemohli dočkat, až bude všude spousta čerstvé zeleniny. Jedno z našich domácích nejoblíbenějších zeleninových jídel (i filmů :)) je ratatouille. Směs pečené zeleniny, která se ve Francii tradičně jí samostatně s bagetou, ale my jí máme rádi i jako přílohu k masu. Způsobů přípravy je několik. Já jsem si oblíbila právě tento a v létě, když jsou dobrá česká rajčata, nejenom ta ze skleníku, používám místo konzervovaných čerstvá. Bylinky použijte podle chuti, co máte rádi. Bazalku, tymián, rozmarýn, bobkový list, můžete zkusit třeba majoránku. Myslím, že je tolik verzí ratatouille, že si je každý může přizpůsobit přesně podle své chuti. 

Základním pravidlem je, že by zelenina měla být přibližně v poměru 1:1:1:1 (lilek, cuketa, paprika a rajčata).

2.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus.
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás. 

Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte.

17.6.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Risotto se smrži

Risotto se smrži

Smrž je výborná jarní houba. Najdete ho většinou od konce března do května. Atlas hub místo výskytu uvádí nejčastěji kolem cest, na okrajích lesů, na loukách a v parcích. Já jsem ale smrže nejčastěji našla na zahradě na mulčovací kůře. Většinou na čerstvé, na podzim nasypané. I když tahle houba vypadá na první pohled dost zvláštně - zvlášť pro ty, co jsou zvyklí sbírat jenom hříbky,  rozhodně se jí nebojte. Byla by to totiž hrozná škoda. Smrž je výrazná, voňavá houba. Hodí se k masu, do omáček nebo právě do rizota a všemu dodá silnou, houbovou chuť.

18.5.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Miso polévka s kuřecím masem

Miso polévka s kuřecím masem

Miso polévku děláme často. Je jednoduchá a není to jen tak obyčejný vývar. V misce je spousta masa, nudlí a zeleniny, stačí k večeři nebo k obědu. Navíc je přesně podle našich chutí a je rychle hotová :) Takže jestli máte taky v oblibě Asii  a mořské řasy, zkuste moji další variantu. Jo, tohle už je třetí verze, kterou dávám, na blog. Ale už XY verze, kterou dělám doma. Tahle polévka má totiž tolik možností. A vím, podle ohlasů, že vás baví. Tak tady máte dubnovou miso a určitě zase nějakou pro inspiraci přidám.
Sous vide kuřecího prsa se nelekejte. Je to moje nejoblíbenější příprava kuřecího prsa, které je jinak takové suché (pokud ho nenaložíte), ale do polévky ho připravte svým oblíbeným způsobem.

22.4.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Bochánky s medvědím česnekem

Bochánky s medvědím česnekem

vegetariánský recept

Dostala jsem spoustu medvědího česneku. Zrovna, když jsem přemýšlela, co s takovým množstvím udělat (kromě tradičního pesta - recept), padl mi do rukou Apetit a v něm recept na medvědí bochánky. Hned ten večer jsem je upekla. 

Víte, že medvědí česnek si můžete zasadit na zahrádce? Já už ho tam mám třetím rokem. Zasazený je pod jabloní, ve stínu až polostínu. Už vystrkuje první lístky a každým rokem se víc a víc rozrůstá.

21.4.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Špenátová galetka s lososem

Špenátová galetka s lososem

Galetky z pohankové mouky jsme si doma hodně oblíbili. Jsou totiž skvělé. S jejich náplněmi můžete experimentovat a galetku můžete obložit čímkoli podle vaší chuti. I když je dělám docela často, nestane se, že by se nám přejedly.

Nedávno jsem do těsta rozmixovala i lístky špenátu. Špenát zmírnil výraznější chuť pohankové mouky a tak bych galetku doporučila i těm, kdo pohankové mouce příliš na chuť nepřišli, ale chtějí jí používat. Třeba z toho důvodu, že je bez lepku.

24.3.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Citrusové smoothie

Citrusové smoothie

Smoothie pro milovníky citrusů. 

Opět vám bude stačit jenom pár ingrediencí na plný džbán osvěžujícího nápoje plného vitamínů.

Právě dnes tohle smoothie společně s manželem snídáme. I když ne tak úplně společně. Bereme si ho totiž každý ve své lahvičce do práce. Akorát pomelo si loupu už večer a nechám ho v misce v lednici připravené na ráno. Přeci jen to není otázka několika vteřin a ráno, kdy jde o každou minutu, se už oloupané pomelo hodí.

1.3.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Kachní paštika s fíkovým želé

Kachní paštika s fíkovým želé

Můj taťka měl narozeniny. A kromě dalších dobrot jsem mu na oslavu připravila i tuhle paštiku. A co na ní říkal? Že je děsně žrací.

Měla jsem radost, že mu chutnala.

I když do paštiky dávám vždy hodně bylinek, tentokrát jsem nechala jenom játra, zjemněná máslem a smetanou a jediná výrazná chuť byl Grand Marnier. A želé navrch.

Připravte ji den předem. Pěkně se uleží a navíc nebudete mít nervy, že vám paštika i želé nestačí ztuhnout.
Místo likéru Grand Marnier určitě můžete použít Sherry nebo portské nebo zkuste experimentovat.

29.1.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Dýňová omeleta

Dýňová omeleta

...opět co dům dal. Ale tak nám zachutnala, že už jsme si ji dělali několikrát. Zbytek dýně mám teď v lednici skoro pořád. A pokud ji k večeři neupeču, třeba s další zeleninou, udělám tuhle podzimní omeletu.

4.12.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Houbová polévka z václavek

Houbová polévka z václavek

Minulý víkend jsem byla v lese a našla spoustu václavek.
Ty se skvěle hodí na dvě věci. Můžete je naložit do octa nebo z nich udělat tuhle polévku.
Zkuste k ní usmažit pár bramboráčků a užijte si výborný podzimní oběd.
 
Nenašli jste václavky? Nevadí. Kupte hlívu a použijte ji. Ale pozor. Hlíva je tužší, polévku proto musíte vařit o trochu déle.
29.10.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí BBQ omáčka

Domácí BBQ omáčka

BBQ - barbecue omáčka je nepostradatelná při grilování.

Používá se na hovězí, vepřové i kuřecí maso. Největší klasika jsou grilovaná barbecue žebra. Receptů jsou desítky nebo stovky, prostě strašně moc. Základ je vždy rajčatový. Použít se dají rajčata, passata, protlak nebo kečup. Sladí se cukrem, melasou nebo medem a přidává se do ní uzená paprika nebo uzená, kouřová sůl.

11.9.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Králík s rajčaty, olivami a polentovým knedlíkem

Králík s rajčaty, olivami a polentovým knedlíkem

Králík od našich sousedů na chalupě + samé dobré věci = recept v italském stylu.

Hodně lidí říká, že králíka neradi, že je suchý. Nebojte, tenhle si plave v rajčatech a je krásně šťavnatý. A zkuste i polentový knedlík. Kromě toho, že je vážně dobrý, je i extra rychlý. Kdo by chtěl, může vyzkoušet i starší recept na králíka se smetanovou omáčkou.
20.8.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Losos marinovaný s červenou řepou a koprem

Losos marinovaný s červenou řepou a koprem

Doma se nemůžeme dohodnout. Je lepší Gravad lax marinovaný s citrusovou kůrou nebo s bylinkami a červenou řepou? Jestli se také nemůžete rozhodnout, tak ten s citrusovou kůrou se mi zdá trochu vánoční. Asi to dělají nejen pomeranče, ale i koření. A losos s červenou řepou je jarní a letní. S čerstvým koprem a estragonem. Lahůdka!

22.7.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Rizoto s lososem a hráškem

Rizoto s lososem a hráškem

 K příležitosti Food Revolution Day jsem dostala možnost, vyzkoušet novou kuchařku od Jamieho studentky Kerryan Dunlop MOJE RODINNÁ KUCHAŘKA. 
Knížka se bude líbit všem, kdo mají rádi jednoduchá jídla z dostupných surovin, rychle hotová, ale s nápadem a skvělou chutí. Knížka je rozdělena do pěti kapitol. Snídaně, Svačinky & rychlovky, Vaření ve velkém, Čas na večeři a Přílohy.
29.6.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Bezinkový burčák

Bezinkový burčák

Bezinkový burčák děláme každé jaro. Je to taková perlivá bezinková limča, není tolik sladká a zatím chutnala všem, kdo ji ochutnali. Burčák je nejlepší hodně vychlazený, můžete přidat i led nebo plátek citronu.  
Po přelití do lahví víčko úplně nedotahujte jako u pravého burčáku.
2.6.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Dýňové burgerové bulky

Dýňové burgerové bulky

Tak jsem z komory vytáhla naší poslední hokkaidó dýni. A s pomocí posledního zbytku z poslední dýně jsem upekla burgerové bulky. Nejen, že jsou výborné na chuť, ale hlavně jsou po dýni žluté a tak krásné i na pohled.

15.5.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Jehněčí kari

Jehněčí kari

Protože jsem u minulého receptu na jehněčí kari měla spousty ingrediencí, které nemá možnost sehnat úplně každý nebo to může dát dost práce je všechny sehnat, rozhodla jsem se tentokrát uvařit úplně snadné kari, jenom z pár ingrediencí, které jsem nakoupila v obyčejném obchodě.

2.4.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Apple pie - Americký jablečný koláč

Apple pie - Americký jablečný koláč

U nás doma je nejvíc nejoblíbenější moučník jablečný štrúdl. Když jsem poprvé upekla tento jablečný koláč, okamžitě se oblíbeností zařadil vedle štrúdlu :-)

6.3.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Banánové lívanečky s kokosem

Banánové lívanečky s kokosem

Tyhle lívanečky jsem chtěla dát na blog už dlouho. Ale chyběly mi fotky..To jsem o víkendu napravila a tak konečně můžu přidat lívanečky extra jednoduché, dobré (podle manžela dokonce luxusní), zdravé a navíc bez mouky, takže bezlepkové. Základní recept na lívanečky jsem ještě vylepšila kokosem a omáčkou z lesních plodů...

6.3.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka

Máte rádi drožďovou pomazánku? Tohle je prostě naše oblíbená drožďová podle receptu od babičky. Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste!

16.2.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Kulajda se ztraceným vejcem

Kulajda se ztraceným vejcem

Česká klasika, na kterou má každý svůj recept. Kdo by neměl rás kulajdu. Nemáte recept? Tady je ten můj...

11.2.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Gravad lax - marinovaný losos

Gravad lax - marinovaný losos

U nás doma bezkonkurenčně nejoblíbenější úprava lososa. Filet před marinováním stáhnu z kůže (i když ta se může ponechat a odstranit až před krájením) a zkontroluju, jestli v sobě nemá kosti. Pokud ano, je potřeba je vytáhnout pinzetou.

 

11.2.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Plněné žampiony Portobello s kuskusem

Plněné žampiony Portobello s kuskusem

Plněné žampiony speciálně pro mojí sestřenici Gabču. Nedávno jsme si na nich spolu pochutnaly. Recept je taková rychlovka, vhodná třeba k večeři. Tak jestli si taky chcete pochutnat, zkuste je. Žampiony Portobello jsou velké žampiony, které se dají skvěle použít na grilování nebo právě na plnění. Na chuť jsou stejné jako obyčejné malé žampiony (ale plnit kuskus do malých žampionů by byla hrozná práce.

Všechny ingredience, co jsem použila jsem si odvážila, ale záleží na tom, jak velké žampiony seženete. Já jsem měla přibližně 10cm klobouky.

9.2.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Jednoduchý a skvělý dezert. Všechny ingredience máte většinou doma a když vás honí mlsná, ale nechce se vám nic péct, kroužky máte za pár minut hotové.

4.2.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Zimní smoothie

Zimní smoothie

I když si smoothie dělám k snídani docela často a už dlouho, tak recepty sem nedávám (zatím tady mám jen jeden). Dnešní mě ale tak nadchlo, že se o něj musím hned podělit. V zimě většinou do smoothie dávám mražené ovoce, ale dnes ráno, při zkoumání obsahu lednice a hledání, co by se dalo rozmixovat, mi padly do oka mandarinky.

30.1.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Galette - francouzská pohanková palačinka

Galette - francouzská pohanková palačinka

Galetka (Galette) je typická francouzská palačinka. Bretaňská galetka je z pohankové mouky. Plní se naslano i nasladko. Protože jsem galetku ochutnala několikrát v restauraci a opravdu mi chutnala, hned jsem se rozhodla, že ji musím zkusit i doma. 

22.1.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Guláš se sušenými švestkami

Guláš se sušenými švestkami

Všechny ingredience pěkně pohromadě v jednom hrnci. Povidla a švestky dodaly omáčce krásnou barvu a dokonalou chuť. Můj spontánní nápad a náš nedělní oběd.

21.1.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Belgický tatarák

Belgický tatarák

Je tatarák vaše oblíbené jídlo? Tak určitě zkuste i ten belgický, v cizině známý jako Filet Américain. I když doma máme klasický tatarák hodně rádi, belgický pro nás byl skvělá změna a určitě jsme ho nedělali naposledy.

21.1.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Milánské rizoto - Risotto alla milanese

Milánské rizoto - Risotto alla milanese

Recept na tradiční Milánské rizoto jsme odkoukali od Itala. V pořadu Romana Vaňka "Peklo na talíři" ho kdysi vařil italský kuchař Riccardo Lucque. Když jsme rizoto viděli, dostali jsme na něj chuť. Video jsme si ještě párkrát pustili a šli vařit.

13.1.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Jehněčí medailonky v bylinkové marinádě

Jehněčí medailonky v bylinkové marinádě

Z jehněčího masa jsou na grilování asi nejdostupnější kotletky. Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc. Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.

 

 

13.1.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Čínské knedlíčky dim sum

Čínské knedlíčky dim sum

Taky máte tak rádi asijskou kuchyni? Tak zkuste tyhle malé plněné knedlíčky vařené v páře.

13.1.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Domácí medová šunka

Domácí medová šunka

Výhoda doma vyrobené šunky je hlavně v tom, že přesně víte co v ní je. Samozřejmě maso podle chuti. Vepřové, kuřecí, krůtí, králičí...koření a sůl.
A právě u soli se určitě rozdělíte na dva tábory. Někdo používá Pragandu a někdo by ji nepoužil ani za nic a dává obyčejnou sůl.
13.1.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky s rajčatovou omáčkou

Nedávno jsme si na trhu koupili síťku slávek. Bílé víno bylo v lednici, petrželka na balkóně v květináči a v komoře zásoby rajčatové omáčky z léta. Takhle přesně to vzniklo. Tak trochu "co dům dal". Ale slávky ve spojení s rajčatovou omáčkou jsou opravdová lahůdka, navíc za pár minut hotová. Chcete si pochutnat? Zkuste je! 
13.1.2015 Doba přípravy: 60 min více info
zpět na home stranu
Články
Bezlepkové domácí těstoviny

Bezlepkové domácí těstoviny

Těstoviny jsou na chuť úplně perfektní, určitě i proto, že recept je podle Jamieho Olivera. 

Akorát musím hned na úvod napsat, že tak jako každé bezlepkové těstoviny, tak i tyto mají tendenci se trhat. Pokud budete dělat tagliatelle nebo špagety, je lepší nevyvalovat těsto úplně do tenka, ale nechat ho třeba na "dvojku" silnější.

Různé menší tvary těstovin jsou naprosto bez problémů a časem je určitě budu přidávat.

22.4.2016 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI