Polévka z červené řepy zpět

Ingredience:
červená řepa750 gbrambory200 gcibule1 ks
vývar1 locet3 lžíceposekaný kopr hrst
sůl dle chutipepř dle chutiolejcca 2 lžíce
zakysaná smetana dle chuti
červená řepa 750 g, brambory 200 g, cibule 1 ks, vývar 1 l, ocet 3 lžíce, posekaný kopr hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej cca 2 lžíce, zakysaná smetana dle chuti

Příprava

Rychlá polévka z běžných, dostupných a levných ingrediencí, která vás nadchne svojí chutí.

To je polévka z červené řepy. Pokud teda milujete řepu a kopr stejně jako já, určitě si na ní pochutnáte.

Červenou řepu, brambory i cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte olej, přidejte zeleninu a přibližně 7 minut ji restujte. Zalijte vývarem, osolte a nechte pomalu vařit 25 minut.

Po necelé půlhodince polévku rozmixujte, ochutnejte a podle chuti buď ještě přisolte, nebo jenom opepřete a přidejte ocet. S octem opatrně. Já mám radši všechno kyselejší (i když na chuti řepové polévky se doma výjimečně shodneme). Než ale vyladíte polévku pro svoje chuťové pohárky, začněte třeba jenom jednou lžící octa, promíchejte a ochutnejte a pak až přidávejte další.

Úplně nakonec přidejte jemně posekaný kopr, ten už by se neměl vůbec vařit, aby neztrácel barvu a hlavně chuť.

Na talíři přidejte lžíci zakysané smetany.

2017-08-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI