Kulajda se ztraceným vejcem zpět

Ingredience:
máslo3 lžícehladká mouka3 lžícekuřecí vývar1,2 litru
velké brambory4 kslišky či lesní houby1 hrstocet75 ml
smetana250 mlkrupicový cukr2 lžícečerstvý kopr1 svazek
sůl špetkapepř špetkavejce4 ks
máslo 3 lžíce, hladká mouka 3 lžíce, kuřecí vývar 1,2 litru, velké brambory 4 ks, lišky či lesní houby 1 hrst, ocet 75 ml, smetana 250 ml, krupicový cukr 2 lžíce, čerstvý kopr 1 svazek, sůl špetka, pepř špetka, vejce 4 ks

Příprava

Česká klasika, na kterou má každý svůj recept. Kdo by neměl rás kulajdu. Nemáte recept? Tady je ten můj...

Z másla a mouky si připravte jíšku.
Zalijte jí vývarem, osolte, opepřete a přidejte bambory nakrájené na kostičky.

Očištěné a pokrájené houby opečte na másle do zlatova, přidejte do polévky a vařte, dokud brambory i houby nezměknou.
Nakonec vmíchejte smetanu a dochuťte cukrem, octem a ještě krátce povařte.
Po dovaření přidejte nasekaný kopr a ztracené vejce.

Ztracená vejce připravíte tak, že v kastrolku přivedete pod bod varu vodu(voda nesmí vřít, stačí, když na dně hrnce bude dělat malé bublinky)  s trochou octa - stačí 2-3lžíce.

Vejce si vyklepněte do hlubší lžíce nebo naběračky. Ve vodě udělejte lžící vír a vejce nechte sklouznout doprostřed. vařte 3-4minuty. 

2015-02-11 Polévky

Poznámka

Ztracené vejce jste ještě nedělali? Jednoduše si necháte vařit vodu. Do vroucí vody nalijete ocet a lžící rozkmitáte vír v hrnci, který se musí točit, když vhodíte vajíčko do něj. Jedno instruktážní video kuchaře zas praví, vhoďte vejce rovnou do malé mističky s octem a poté do víru vroucí vody....Zkuste a napište nám, jak se zadařilo! Smích

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI