Omeleta s houbami a pestem z medvědího česneku zpět

Ingredience:
vajíčka4 kslíhovec150 gpesto z medvědího česneku6 lžiček
olej (ghí) dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
bageta k podávání
vajíčka 4 ks, líhovec 150 g, pesto z medvědího česneku 6 lžiček, olej (ghí) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bageta k podávání

Příprava

Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba) a medvědího česneku. Vše jsem koupila na Kulaťáku.

Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším, co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo.

Připravte si pesto z medvědího česneku. Já jsem tentokrát v pestu místo piniových nebo kešu oříšků použila semínka slunečnicová. Pesto bylo výborné a navíc slunečnicová semínka jsou dostupnější nejenom v obchodech, ale hlavně i cenou.

Z trsu hub odkrojte spodek (je to stejné jako u trsu hlívy). Rozdělte je na jednotlivé houbičky.

Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje nebo přepuštěného másla a přidejte houby. Osolte, restujte minutu a na pánev vlijte rozkvrdlaná vajíčka. Ztlumte plamen a na mírném ohni opékejte. Vajíčka na povrchu nemusí být úplně tuhá, ať není omeleta zbytečně vysušená.

Hotovou omeletu osolte, opepřete a pokapejte pestem z medvědího česneku.

Podávejte s bagetou.

2017-06-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI