Kachní prsa na švestkách zpět

Ingredience:
kachní prsa2 kssůl špetkapepř špetka
třtinový cukr2 lžícečesnek2 stroužkyčervené víno100 ml
švestková povidla2 lžícekompotované švestky bez pecek300 g
kachní prsa 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, třtinový cukr 2 lžíce, česnek 2 stroužky, červené víno 100 ml, švestková povidla 2 lžíce, kompotované švestky bez pecek 300 g

Příprava

Tak jako se ke kachnímu masu hodí červené víno, tak se k němu také hodí švestky.

Na omytých a dobře osušených kachních prsíčkách uděláme podélné zářezy do kůže, ale neprokrojíme až k masu, aby při opékání nevytekla šťáva a maso se nevysušilo. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi opečeme nejprve kůží dolů, pěkně do křupava, a pak i ze všech zbývajících stran. Dohromady cca 8 min. Přendáme se dvěma lžícemi výpeku do pekáčku, přikryjeme (stačí silnějším alobalem), vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme cca 15 - 20 min.
Do pánve se zbytkem výpeku přidáme nasekaný česnek, zlehka opečeme (nesmí zhnědnout, byl by v omáčce hořký), přidáme třtinový cukr, rozpustíme na karamel, zalijeme červeným vínem a dobře rozvaříme. Do karamelového základu přidáme švestková povidla a švestky. Osolíme, opepříme a pomalu necháme zredukovat do konzistence husté omáčky.
Maso z trouby vyndáme, necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme se švestkovou omáčkou.

2014-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI