Karbanátky zpět

Ingredience:
vepřová plec300 ghovězí krk (obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka)300 gplnotučné mléko nebo 12% smetana na vaření200 ml
plnotučná hořčice1 lžícevejce3 ksčesnek4 stroužky
sůl dle chutičerstvě mletý pepř špetkamletá sladká paprika špetka
drcený kmín2 lžičkycibule1 ksmajoránka hrst
strouhankacca 6 lžicsádlo na smaženístrouhanka na obalení4 lžíce
vepřová plec 300 g, hovězí krk (obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka) 300 g, plnotučné mléko nebo 12% smetana na vaření 200 ml, plnotučná hořčice 1 lžíce, vejce 3 ks, česnek 4 stroužky, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, mletá sladká paprika špetka, drcený kmín 2 lžičky, cibule 1 ks, majoránka hrst, strouhanka cca 6 lžic, sádlo na smažení, strouhanka na obalení 4 lžíce

Příprava

Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.

Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali kompaktní hmotu. Dochutíme eventuelně solí dle potřeby. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

2015-04-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI