Konfitovaný bažant s brusinkovou omáčkou a kroketkami zpět

Ingredience:
bažant - ořezy z bažanta (krk, křídla...)1 ksrozmarýn3 snítkybobkový list3 ks
česnek1 palicenové koření10 kuličekolejcca 1 l
růžová sůl dle chutighí1 lžícecibule1/2 ks
rozmarýn1 snítkanamočené brusinky hrstčervené víno1 dcl
vývr1 dclpomeranč1 ksdatlový sirup1 lžička
růžová sůl dle chutivařené brambory360 gpolohrubá kukuřičná moua100 g
vejce2 kskukuřičná strouhanka dle potřebyolej dle potřeby
bažant - ořezy z bažanta (krk, křídla...) 1 ks, rozmarýn 3 snítky, bobkový list 3 ks, česnek 1 palice, nové koření 10 kuliček, olej cca 1 l, růžová sůl dle chuti, ghí 1 lžíce, cibule 1/2 ks, rozmarýn 1 snítka, namočené brusinky hrst, červené víno 1 dcl, vývr 1 dcl, pomeranč 1 ks, datlový sirup 1 lžička, růžová sůl dle chuti, vařené brambory 360 g, polohrubá kukuřičná moua 100 g, vejce 2 ks, kukuřičná strouhanka dle potřeby, olej dle potřeby

Příprava

Manžel přinesl z práce bažanta, stáhnul ho, vykuchal, naporcoval a na mě bylo ho přes svátky nějak ukuchtit. Naposledy jsme ho měli na zelí, takže to chtělo něco nového. Nakonec to dopadlo takto a rovnou jsem si vyzkoušela novou přípravu jídla-konfitování. Jak správně konfitovat mi poradila kuchařka Lidl.

Bažanta naporcujeme, hodně osolíme a spolu s rozmarýnem, rozkrojenou palicí česneku a kořením dáme do pekáče. Zakryjeme a marinujeme přes noc v lednici. 
Druhý den maso umyjeme, vrátíme do pekáče, zalijeme olejem tak, aby bylo celé ponořené, přiklopíme a pečeme při 130 stupních 4 hodiny.
Ořezy spolu s pokrájenou cibulí a snítkou rozmarýnu opečeme na másle, přidáme brusinky, datlový sirup, šťávu z pomeranče a zalijeme vínem a vývarem. Dusíme 20min. Vyjmeme ořezy a rozmarýn a zbytek rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou zredukujeme na polovinu. Podle chuti dosolíme.
Uvařené brambory nastrouháme najemno a smícháme se solí, jedním vejcem a kukuřičnou moukou. Vznikne hladké, nelepivé těsto, ze kterého tvarujeme válečky. Ty obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance, položíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme dozlatova při 180 stupních přibližně 20-25min nebo je můžeme usmažit na pánvi.

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI