Kotlety s bazalkovým zelím dle Z. Pohlericha zpět

Ingredience:
vepřová kotleta4 ksrozmarýn větvičkaolivový olej trochu
sůl špetkapepř špetkabílé zelí1 menší hlávka
máslo1 lžička
Pesto:
česnek4 stroužkybazalka20 lístkůstrouhaný parmazán1 šálek
olivový olej trochusůl špetkapepř špetka
vepřová kotleta 4 ks, rozmarýn větvička, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, bílé zelí 1 menší hlávka, máslo 1 lžička, česnek 4 stroužky, bazalka 20 lístků, strouhaný parmazán 1 šálek, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Zdeněk Pohlreich je určitě ispirace nejednoho kuchaře, mě zaujal právě tento recept, co vás?

Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.

Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.

Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.

Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.

2013-11-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI