Králičí stehna alla cacciatora zpět

Ingredience:
králičí stehno2 ksstroužek česneku6-8 ksbobkový list5 ks
chilli papričky1-2 ksdobré suché víno6 dclkuřecí vývar3 dcl
černé olivy bez pecek100 gvinný ocet / balsamikový6 lžicolivový olej4 lžíce
citron2 ksčerstvý rozmarýn1 větvičkasůl1 špetka
pepř1 špetka
králičí stehno 2 ks, stroužek česneku 6-8 ks, bobkový list 5 ks, chilli papričky 1-2 ks, dobré suché víno 6 dcl, kuřecí vývar 3 dcl, černé olivy bez pecek 100 g, vinný ocet / balsamikový 6 lžic, olivový olej 4 lžíce, citron 2 ks, čerstvý rozmarýn 1 větvička, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Kdo má možnost domácího králičího masa nebude jistě zklamán. Tento recept vám provoní celý dům, ale nadchne určitě všechny milovníky vína, oliv a citrónu.Věřte, že bude pekáček do pár minut doslova "vylízaný".

Máme-li vše připraveno, můžeme začít.

V pekáčku rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme čili papričku, tymián, bobkový list a česnek. Jen velmi opatrně, aby se nám nic nespálilo a jen se ochutil olej. Vše opět vyndáme.

Vložíme stehna, která orestujeme ze všech stran..mělo by to vypadat viz. foto níže.

Nyní je zalijeme vývarem, a vínem. Vývar nemusíme dávat všechen. Podle potřeby doléváme. Přidáme olivy.

Citrony nakrájíme na měsíčky, maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, tymián, bobkové listy a dusíme (přikryté pokličkou) na mírném ohni cca 40-50 minut na 180 stupňů. 

Poté přilijeme ocet. Sundáme pokličku a dopékáme v troubě při stejné teplotě ještě dalších 20-25 minut.

K podávání se skvěle hodí bílé italské pečivo. 

PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 

2015-07-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI