Králík na smetaně s karlovarským knedlíkem zpět

Ingredience:
králík (zadní nohy)4 porcemrkev4 kspetržel4 ks
velká cibule1 kspodmáslí1 lbobkový list4 ks
nové koření15 kuličekcelý pepř20 kuličekrůžová sůl dle chuti
mletá červená paprika dle chutiolej dle potřebysladká smetana300 ml
rohlíky6 ksmléko1 hrnekvejce3 ks
rozpuštěné máslo3 lžícesekaná kudrnka2 hrstihrubá mouka4 lžíce
sůl dle chuti
králík (zadní nohy) 4 porce, mrkev 4 ks, petržel 4 ks, velká cibule 1 ks, podmáslí 1 l, bobkový list 4 ks, nové koření 15 kuliček, celý pepř 20 kuliček, růžová sůl dle chuti, mletá červená paprika dle chuti, olej dle potřeby, sladká smetana 300 ml, rohlíky 6 ks, mléko 1 hrnek, vejce 3 ks, rozpuštěné máslo 3 lžíce, sekaná kudrnka 2 hrsti, hrubá mouka 4 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Králíka jsem poprvé ochutnala až poté, co jsem začala randit s mým mužem. Jeho máma ho připravuje podle receptu své švagrové a já si její recept vylepšila o smetanu, protože omáčky my prostě milujeme. Jinak už králíka ani nepřipravuji. A co jiného k omáčce, než dobrý knedlík? Zkuste tento, u nás mu říkáme utěrkový knedlík.

Králíka vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel, cibuli pokrájenou na kolečka, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme podmáslím a dáme přes noc do lednice. 
Druhý den králíka opláchneme, osolíme, opaprikujeme, na oleji opečeme a přendáme do pekáče. Zeleninu a koření, které jsme použili na naložení, také omyjeme a nasypeme na králíka. Podlijeme vodou, zakryjeme a pečeme při 200 stupních 2,5 hodiny. Maso vyjmeme a k zelenině, kterou jsme zbavily koření, přilijeme smetanu a rozmixujeme, aby vznikla krémová omáčka. 
Podáváme s knedlíkem, který připravíme takto. Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme máslem a mlékem se žloutky, přimícháme mouku a petrželku a osolíme. Nakonec opatrně zapracujeme pevný sníh z bílků. Hmotu rozdělíme napolovic a každou navrstvíme do mokré utěrky. Stočíme do knedlíku, konce uvážeme provázkem a vaříme ve vroucí vodě 25 minut. V půli vaření knedlíky otočíme. Před krájením necháme zchladnout.

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI