Krůtí guláš s kysaným zelím zpět

Ingredience:
krůtí maso (měla jsem vykostěné spodní stehno)500 gcibule1 kssádlo2 lžíce
kysané zelí400 gčesnek2 stroužkyčervená paprika1 ks
zelená paprika1 ksmletá sladká paprika1 lžícevíno, vývar nebo voda + gelový bujon100 ml
středně velká brambora1 kssůl dle chutipepř špetka
krůtí maso (měla jsem vykostěné spodní stehno) 500 g, cibule 1 ks, sádlo 2 lžíce, kysané zelí 400 g, česnek 2 stroužky, červená paprika 1 ks, zelená paprika 1 ks, mletá sladká paprika 1 lžíce, víno, vývar nebo voda + gelový bujon 100 ml, středně velká brambora 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Krůtí maso na guláš se hodí, víc než myslíte. Zkuste si ho doma také.

Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené, opepřené a na kostky nakrájené maso. Zarestujeme, podlijeme vínem, vývarem nebo vodou, přidáme gelový bujon a dusíme do téměř měkka. Poté přidáme překrájené, eventuelně propláchnete zelí a po cca 10 minutách na větší kostky nakrájené papriky. Dusíme pospolu dalších cca 10 minut. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou bramboru, která nám to celé zahustí. Podle chuti dosolíme a můžeme servírovat.

2014-01-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI