Krůtí řízek pečený v kukuřičných lupíncích, variace na bramborový salát zpět

Ingredience:
krůtí prsní maso4 plátkyvejce1 kskukuřičné lupínky6 hrstí
řepkový olej dle potřebyrůžová sůl dle chutivařené brambory3 ks
mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev500 gpolníček2 hrstivařená vejce2 ks
kyselé okurky6 kshustý bílý jogurt200 ghořčice1 - 2 lžíce
krůtí prsní maso 4 plátky, vejce 1 ks, kukuřičné lupínky 6 hrstí, řepkový olej dle potřeby, růžová sůl dle chuti, vařené brambory 3 ks, mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev 500 g, polníček 2 hrsti, vařená vejce 2 ks, kyselé okurky 6 ks, hustý bílý jogurt 200 g, hořčice 1 - 2 lžíce

Příprava

Řízky mám vcelku ráda, ale nerada je připravuji, takže je doma míváme velice sporadicky. Ale když už má dnes prababička narozeniny, její oblíbené jídlo nesmělo chybět. A dokázali jsme jí, že to jde i odlehčeně.

Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a rozdrcených lupíncích (lupínky jednoduše nasypte do sáčku, zavažte a přejeďte válečkem na těsto). Obalené řízky pečeme na pečícím papíru postříkané olejem při teplotě 180st asi 15-20min dozlatova.
Brambory, vejce, okurky pokrájíme na kostky, smícháme s uvařeným hráškem, mrkví a kukuřicí, posekaným polníčkem a ochutíme jogurtem s hořčicí. Dospělí si mohou přisolit.

2016-03-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI