Ingredience: | |||||
krůtí prsní maso | 4 plátky | vejce | 1 ks | kukuřičné lupínky | 6 hrstí |
řepkový olej | dle potřeby | růžová sůl | dle chuti | vařené brambory | 3 ks |
mražená směs hrášek, kukuřice, mrkev | 500 g | polníček | 2 hrsti | vařená vejce | 2 ks |
kyselé okurky | 6 ks | hustý bílý jogurt | 200 g | hořčice | 1 - 2 lžíce |
Řízky mám vcelku ráda, ale nerada je připravuji, takže je doma míváme velice sporadicky. Ale když už má dnes prababička narozeniny, její oblíbené jídlo nesmělo chybět. A dokázali jsme jí, že to jde i odlehčeně.
Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a rozdrcených lupíncích (lupínky jednoduše nasypte do sáčku, zavažte a přejeďte válečkem na těsto). Obalené řízky pečeme na pečícím papíru postříkané olejem při teplotě 180st asi 15-20min dozlatova.
Brambory, vejce, okurky pokrájíme na kostky, smícháme s uvařeným hráškem, mrkví a kukuřicí, posekaným polníčkem a ochutíme jogurtem s hořčicí. Dospělí si mohou přisolit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI