Ingredience: | |||||
kukuřičný kuskus | 160 g | mletý mák | 40 g | domácí rýžovo-kokosové mléko | 350 ml |
javorový sirup | 6 lžic | olej z vlašských ořechů | 2 lžíce | jahody na ozdobu | 6 ks |
kokosové chipsy | malá hrst |
Po včerejším maratonu v kuchyni se mi dnes vůbec nechtělo vařit. Ale dítě se dožadovalo oběda, a tak bylo třeba něco spatlat. Zvítězila moje chuť na sladké a ještě zbylo na svačinku pro tatínka.
Do mísy nasypeme kuskus s mákem a promícháme společně s olejem.
Mléko přivedeme k varu, vmícháme do něj 3 polévkové lžíce javorového sirupu a zalijeme jím makovou směs.
Přikryjeme talířem nebo poklicí a necháme 8 -10 minut bobtnat.
Kuskus načechráme, nandáme do misek, ozdobíme přepůlenými jahodami, plátky kokosu a každou porci pokapeme lžící sirupu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI